Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

T.S. [ Portal RTCG ]

14. 07. 2024. 12:37 >> 15:39
2
Čitaj mi:

ĆULAFIĆ

"Odreći ću se mjesta predsjednika opštine, samo da se riješi kriza"

Bivši potpredsjednik opštine Berane Damjan Ćulafić saopštio je da je spreman da se odrekne mjesta predsjednika opštine koje ga je sledovalo po koalicionom sporazumu.

Ćulafić je poručio da želi da bude izabran drugi kanditat kako bi se od blokirale institucije i riješila politička kriza u ovom gradu.

“Stekao sam utisak da je Damjan Ćulafić, i personalno, nekome problem. Pa, ako je tako, pozivam moje kolege iz aktuelne većine, da zajednički predložimo drugog kandidata za predsjednika Opštine Berane, Demokrate će ga podržati, i da odblokiramo efikasno institucije i grad", kazao je on. 

Poručio je da je voljan i odlučan da krajnje relaksirano prepusti kandidaturu bilo kome oko koga se kolege iz većine dogovore.

"Vrijeme je da ružnu sliku o Beranama, koja je kreirana prevarom mijenjamo i omogućimo da se Berane prepoznaje po otmenim i ostvarenim ljudima, a ne po onima bez stava”, smatra Ćulafić. 

Kako je na kraju kazao, od kolega Rmuša i Đukića "nema ni glasa ni java, a pošto su se osmjelili da kukavički ćute i drže blokiranim cijeli sistem, kao odgovorni ljudi treba da prevaziđemo njihovu nečasnost da  zajedničkom ozbiljnošću".

"I ne dozvolimo da drže grad zarobljenim njihovim ćutanjem i sluganjstvom prema nalogodavcima", zaključio je Ćulafić. 

Podsjetimo, prema dogovoru koalicije koja je napravljena poslije lokalnih izbora 2022. godine, NSD i Demokrate su trebalo rotiraju na mjestu predsjednika po dvije godine.

Nakon isteka dvije godine. Vuko Todorović (NSD) i Ćulafić (Demokrate) dali su ostavke da bi se rotacija obavila. Međutim, dva odbornika vladajuće kolaicije su se tome usprotivila i ne dolaze na sjednice.

Ostavkom predsjednika mandat je po automatizmu prestao i drugom potpredsjedniku Mladenu Premoviću (Berane sad), tako da je grad od 13. juna bez ijednog čelnika opstine.

Sjednica SO sazvana po bitnom postupku nije završena od 25. juna, a posljednji put u petak nije se pojavio niko od odbornika vladajuće većine, pa je odložena bez preciziranja termina nastavka.

NSD je u međuvremenu isključila iz partije svog odbornika.

Opozicija tvrdi da je po zakonu rok za izbor novog predsjednika istekao 13. jula, odnosno trideset dana od dana ostavke prethodnog.

Podsjećanja radi, koalicionu većinu 2022. godine napravili su bivši DF, Demokrate, Berane sad, Prava Crna Gora i Ujedinjena Crna Gora sa 19 odbornika.

U opoziciji su ostali DPS sa devet i SNP sa sedam odbornika.

Lokalni parlament u Beranama broji 35 odbornika i za većinu je potrebno 18 glasova.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније