Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

M.M.Lj.

12. 07. 2024. 22:13 >> 22:14

DPS BERANE

"MJU hitno da utvrdi sva kršenja Statuta Opštine i omogući vanredne izbore"

Demokratska partija Berane pozvala je na hitnu reakciju Ministarstva javne uprave, radi utvrđivanja svih činjenica i okolnosti u načinu funkcionisanja Opštine Berane. Oni su naglasili da je u što kraćem roku potrebno preduzeti korake kako bi se utvrdila sva kršenje Statuta Opštine Berane i Zakona o lokalnoj samoupravi, nakon kojih bi građani Berana, na vanrednim lokalnim izborima, dali svoje mišljenje o svim političkim akterima, po zasluzi.

"Nakon posljednjih dešavanja u lokalnom parlamentu, svjedoci smo nepremostive krize vlasti u našem gradu. Politički planirana ostavka dosadašnjeg predsjednika Opštine Berane koji je i sam svjestan da nema nikakvog dogovora o imenovanju njegovog nasljednika, uvelo je grad u stanje haosa. S druge strane, Demokrate da bi ostale na vlast bar koji dan, ne prezaju ni od jedne vrste zloupotreba. Ova bahata družina (DF-Demokrate) bez podrške većine odbornika uzurpira vlast svakodnevno praveći sve veću štetu građanima Berana", navodi se u saopštenju.

Najnovija dešavanja oko sjednice sazvane “po hitnom postupku” koja traje čak od 25. juna, bez izgleda da se okonča, kako su kazali u DPS-u, prevazišlo je sve poznate zakonske procedure.

"Da apsurd bude još veći, po drugi put imamo situaciju da odbornici koji su inicirali zakazivanje sjednice i to po hitnom postpuku, ne dođu na istu", navode iz DPS-a.

Demokratama poručuju da su u proteklih šest godina, imali dovoljno vremena da pokažu svoje znanje i ispune obećano građanima.

"A sada je krajnje vrijeme da postupite ljudski i ozbiljno, priznate da nemate podršku većine odbornika i da ne znate kako da izađete iz krize koju ste svojom pohlepom kreirali, i dozvolite da se ova agonija riješi na jedini zakonom propisan način, skraćenjem mandata Skupštine opštine Berane", navodi se u saopštenju.

Istiću da već duže vrijeme klub odbornika Demokratske partije socijalista skreće pažnju javnosti o krizi u koju se grad našao.

"Zbog partijskih trgovina, ucjena i prepucavanja parlamentarne većine koja više ne postoji. Podsjećamo da je konstatovanjem više ostavki, Opština Berane od juče zvanično bez predsjednika, oba potpredsjednika i bez ovlašćenog lica koje bi izvršavalo obaveze i obezbijedilo minimum funkcionalnosti lokalne samouprave", navodi se u soapštenju.

Zbog svega pozivaju na hitnu reakciju Ministarstva javne uprave.

"Radi utvrđivanja svih činjenica i okolnosti u načinu funkcionisanja Opštine Berane. U što kraćem roku je potrebno preduzeti korake kako bi se utvrdila sva kršenje Statuta Opštine Berane i Zakona o lokalnoj samoupravi, nakon kojih bi konačno građanke i građani Berana, na vanrednim lokalnim izborima, dali svoje mišljenje o svim političkim skterima, po zasluzi", kažu iz DPS-a.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније