Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.M.

10. 07. 2024. 18:52 >> 18:54
2

premijer Španije

Pedro Sančez: Spajićeva politika vodi Crnu Goru u EU

Sazrelo je vrijeme da Crna Gora postane 28. članica Evropske unije, a politika premijera Spajića vodi zemlju u tom pravcu, poručio je premijer Španije Pedro Sančez tokom susreta sa premijerom Milojkom Spajićem na marginama NATO Samita koji se održava u Vašingtonu.

Predsjednik Vlade je tokom razgovora istakao značaj učlanjenja Crne Gore u Evropsku uniju te na toj liniji zahvalio Španiji na podršci tokom prethodnih sedam mjeseci. Dobijanje IBAR-a, kako je kazao, jednako je važno za Crnu Goru koliko i za samu Evropsku uniju te na toj linjij iskazao očekivanje da će završna faza pregovaračkog procesa doprinijeti punoj transformaciji Crne Gore u zrelu i ekonomski osnaženu državu članicu.

Premijer Španije je pozdravio “izuzetan napredak Crne Gore” i kazao da je svojim članstvom u NATO, dostizanjem izdvajanja od preko 2% BDP-a za odbranu ali i dosljednim sprovođenjem politika Saveza u svim oblastima Crna Gora pokazala da je “zemlja na koju Evropska unija može da računa”. Sazrelo je vrijeme da Evropska unija dobije 28. državu članicu, poručio je Sančez.

Dvojica premijera saglasni su i da je odnosima Crne Gore i Španije potreban novi zamajac te istakli potrebu inteziviranja ekonomskog dijaloga u narednom periodu. Na toj liniji dogovoreno je da kao dvije meditaranske zemlje iCrna Gora i Španija intenziviraju saradnju u oblasti turizma i hotelijerstva, dok je premijer Sančez prenio i interesovanje španskih kompanija za projekte u Crnoj Gori.

Sagovornici su izarazili zadovoljstvo učešćem na istorijskom Samitu NATO-a u Vašingtonu i ponovili opredijeljenost da i u daljem djelovanju doprinose ciljevima Alijanse njamoćnijeg odbrambenog saveza na svijetu.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније