Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.J. [ TV E ]

27. 06. 2024. 16:13 >> 16:13
4

Poslanik Albanskog foruma

Camaj: Iniciraćemo rezoluciju o stradanju Albanaca u Crnoj Gori

Poslanik Albanskog foruma Nikola Camaj najavio je u izjavi za Televiziju E da će poslanici te političke partije podnijeti inicijativu u Skupštini o rezoluciji o stradanju albanskog naroda u Crnoj Gori.

Camaj je istakao da je riječ o slučajevima od 1915, kada je stradao veliki broj pripadnika albanskog naroda u Crnoj Gori iz, kako je kazao, isključivog razloga zato što su Albanci.

„Od kada su teritorije gdje žive Albanci pripojene Crnoj Gori, kada se Crna Gora formirala počinjeno je dosta tih zlodjela. Negdje od početka 1915. pa završno sa 2016. kada se desio „Orlov let“. Ono što je najgrublje, mislim da je Barski masakr, gdje je nastradalo oko 3.000 Albanaca nevinih od jugoslovenskih, odnosno crnogorskih partizana", naveo je Camaj.

On je dodao i da je zločin počinjen u Hotima 1919, gdje je ubijeno oko 100 Hota.

"Ni za šta, samo zato što su bili Albanci. Jednostavno, mislim da se u odnosu na ta pitanja mora odrediti Skupština i da jednostavno idemo naprijed time što ćemo skinuti u rđu sa prošlosti“, kazao je Camaj, prenosi CdM.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније