Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

P.R.

16. 06. 2024. 15:14 >> 15:21
2
Čitaj mi:

MILATOVIĆ

"Poruke jako ohrabrujuće, mislim da ćemo dobiti pozitivan IBAR"

Potrebno je nastaviti sa sprovođenjem reformi i ispunjavanjem zadataka iz evropske agende, kako bi unaprijedili kvalitet života naših građana, a Crna Gora do 2028. postala punopravna članica Evropske unije (EU), poručio je predsjednik Crne Gore Jakov Milatović koji prisustvuje Mirovnom samitu u Švajcarskoj.

On je na platformi X napisao da je imao "srdačan susret sa predsjednicom Evropske komisije" Ursulom fon der Lajen.

"Potrebno nastaviti sa sprovođenjem reformi i ispunjavanjem zadataka iz evropske agende, kako bi unaprijedili kvalitet života naših građana, a Crna Gora do 2028. godine postala punopravna članica EU", napisao je Milatović na Iksu.

U saopštenju iz kabineta predsjednika, se naglašava da je Milatović na marginama Mirovnog samita u Švajcarskoj, imao brojne susrete sa šefovima država ili vlada, skoro svih zemalja članica Evropske unije, kao i sa gospođom fon der Lajen i sa predsjednikom Evropskog savjeta Šarlom Mišelom.

"Poruke su jako ohrabrujuće i mislim da ćemo dobiti pozitivan IBAR na međuvladinoj konferenciji koja će se najvjerovatnije desiti u okviru belgijskog predsjedavanja do kraja juna, što će omogućiti Crnoj Gori da počne zatvaranje preostalog dijela pregovaračkih poglavlja. Mislim da su to dobre vijesti, čuo sam ohrabrujuće poruke i smatram da u narednom periodu još odgovornije i profesionalnije u samoj Crnoj Gori moramo da idemo dalje ka punopravnom članstvu Crnoj Gore u EU 2028. godine", poručio je predsjednik države.

Podsjetimo, predsjednik države učestvuje na Mirovnom samitu za Ukrajinu, na poziv švajcarske predsjednice Viole Amherd, koji se juče i danas održava u Burgenštoku.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније