Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.J.

14. 06. 2024. 19:09 >> 19:17
8

pes pita pokret za podgoricu

"Šta želite od PES-a da vi ne bi išli prema DPS-u?"

Bilo bi naivno očekivati da sa našim doskorašnjim članovima koji su formirali Pokret sa Podgoricu lako dođemo do zajedničkih rješenja i riješimo aktuelnu situaciju u Podgorici, poručili su iz Pokreta Evropa sad (PES), nakon što je danas prekinut sastanak organizovan sa ciljem prevazilaženja krize vlasti u Glavnom gradu.

Ipak, oni poručuju da bez obzira na evidentna mimoilaženja u stavovima, osnovni principi koji su ih i doveli u pozicije odlučivanja ne bi smjeli biti ugroženi. Tu, kako navode, prije svega misle na potencijalnu saradnju sa DPS-om.

"Svjesni da postoje određene tendencije koje mogu dovesti do urušavanja ovog principa pozivamo odbornike Pokreta za Podgoricu da iznesu listu zahtjeva, odnosno precizno postave svoja očekivanja kako bismo krenuli u pravcu postizanja dogovora. Pokret Evropa sad je u potpunosti spreman da sačuva vrijednosti za koje smo se zajednički zalagali čak i ako to podrazumijeva ustupanje određenih pozicija u Glavnom gradu", ističu iz te partije. 

Jednako tako, dodaju, ukoliko u procesu pregovora postoje nepoželjni ili se drugi smatraju adekvatnijim za ovu vrstu saradnje (bio to Vasilije Čarapić ili bilo ko drugi) pozivaju da im se i to vrlo jasno saopšti, i ponavljaju da "bez precizno formulisanih zahtjeva ne možemo ni voditi pregovore ni doći do rješenja ako ga istinski želimo."

"U uvjerenju da smo na istim pozicijama kada je u pitanju odnos prema građanima i građankama Podgorice, od Pokreta za Podgoricu očekujemo listu preciznih zahtjeva na koje bismo se izjasnili. Sve drugo vodi rušenju temeljnog principa - saradnji sa DPS-om, koja ne bi trebalo da bude opcija", zaključuju iz Pokreta Evropa sad.

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније