Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.J.

13. 06. 2024. 14:08 >> 14:14
Čitaj mi:

odović

Usvojena odluka o izmjenama i dopunama PUP Nikšić

Prostorni plan Crne Gore teče po planu i trebalo bi da se usvoji u skladu sa programom rada Vlade, možda već i krajem drugog kvartala, kazao je na današnjoj pres konferenciji ministar urbanizma i prostornog planiranja Janko Odović.

Odović je kazao da su javne rasprave završene, te da se nada da će on biti u skladu sa predloženim planom rada Vlade. 

On je na današnjoj pres konferenciji kazao da je usvojena odluka o izmjenama i dopunama Prostorno-urbasnističkog plana opštine Nikšić.

Rekao je da to značajno, između ostalog i zbog privrede, jer će usvajanjem ovih izmjena konačno ispuniti pretpostavke za velike projekte.

"U Nikšić će moći da dođe Big Fashion, moći će da dođe Lidl, RTNK će moći od para da iz EU fondova da uspostavi sopstvenu produkciju, da se gradi industrijska zona Željezare i centar za upravljanje otpadom, da se sprovede konkurs 'Sunčani grad'...", naveo je između ostalog Odović.

I poljoprivrednici će ovim izmjenama moći da konkurišu za IPARD fondove, kazao je Odović.

Time su, navodi, stekli  uslovi da se opština Nikšić privredno razvija. 

Što se tiče prostorno urbanističkih planova u ostalim opštinama Crne Gore, Odović je rekao da su po tom pitanju dali "petu brzinu". 

"Vrlo brzo mogu najaviti da će biti usvojen PUP Podgorica, Herceg Novi i još par PUP-ova koji su malo dalje od usvajanja", kazao je on. 

Poručio je da će PUP Kolašin imati veliki odjek među privrednicima. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније