Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Aleksandra Jovančević, TVCG

12. 06. 2024. 19:37 >> 19:38
1
Čitaj mi:

predlog za razrješenje

Đurović: Milovićev rad bio turbulentan, prvo da čujemo argumente

Još se ne zna datum sjednice na kojoj će se raspravljati o smjeni ministra pravde Andreja Milovića. Ko će od poslanika da glasa za smjenu Milovića, nije poznato jer političke partije još vagaju.

Odnose u izvršnoj vlasti još više je uzdrmao nastup ministra pravde Andreja Milovića, nakon čega je premijer Milojko Spajić Skupštini uputio predlog za njegovo razrješenje.

Glasanje za ili protiv Milovića ujendo je i glasanje za ili protiv Spajića. Zato partije i dalje vagaju kako će glasati. Rijetki su pristali da stanu pred kameru TVCG.

Poslanik NSD Dejan Đurović misli da će se o razrješenju Milovića glasti u okviru tačke izbori i imenovanja.

Ni u Novoj srpskoj demokratiji nemaju formiran stav, ali ne kriju da nijesu oduševljeni rezultatima Milovića kojeg su pratile razne kontroverze.

“Sam rad Milovića bio je turbulentan, i za i protiv će se odlučit kada čujemo njegove argumente, ali i argumente Spajića koji najbolje zna razloge razrešenja Milovića”, ističe poslanik NSD Dejan Đurović.

I u Demokratskoj partiji socijalista čekaju da argumente sučele ministar pravde i premijer Spajić u Skupštini. Tada će odlučiti kako će glasati. Ostale partije su ignorisale pozive RTCG naše pozive, ili su kratko odgovorili da još nijesu zauzeli stav.

Mogu li Milovića spasiti glasovi opozicije kao što su funkcije ministra pravde koštali Vladimira Leposavića prije tri godine, pokazaće vrijeme.

Ostaje nam da zaključimo da su jun i pozicija ministra pravde kritičan spoj, jer sjećamo se da je Leposavić smijenjen 17. juna 2021.

Nije poznato još ni da li će predsjednik Skupštine Andrija Mandić pozvati Milovića da prisustvuje sjednici na kojoj će se glasati o njegovom razrješenju.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније