Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Dragana Lalević, TVCG

11. 06. 2024. 20:26 >> 20:28
Čitaj mi:

NAKON IZBORA

Narednih dana počinju zvanični pregovori o vlasti u Budvi

Još se čeka na formiranje vlasti u Budvi. Nosioci dvije najjače liste vjeruju da će oni formirati vlast, ne odajući ko im je do sada dao podršku. Iz Demokrata najavljuju mogućnost pregovora s obje liste, dok u DPS-u kažu da su prethodnih osam godina pokazale da te koalicije ne mogu da opstanu.

Dvije sedmice od izbora u Budvi, i dalje nemamo ni obrise buduće vlasti. Do sada se samo neformalno razgovaralo. Da će biti okosnica vlasti, vjeruju i nosilac liste "Budva naš grad“ Nikola Jovanović i prvi čovjek na listi "Za budućnost Budve“, Mladen Mikijelj.

"U narednim danima biće i formalnih pregovora. Na osnovu svega što do sada imamo kao informaciju izvjesno je da će izborna volja građana Budve biti ispoštovana na način što će vlast biti formirana oko naše izborne liste", kazao je Nikola Jovanović nosilac liste "Budva naš grad" na održanim loklanim izborima.

Mladen Mikijelj iz kolaicije "Za budućnost Budve" navodi da treba poštovati volju građana. 

"Ja sam uvijek za to da se ispoštuje izborna volja građana Budve a ona je takva da mi treba dominantno da preuzmemo odgovornost za vršenje vlasti u narednom periodu", kazao je Mikijelj.

Jovanović, nezvanično računa na podršku Demokrata, URA i SDP-a. Neće sa DPS-om i doskorašnjim koalicionim partnerom - Novom srpskom demokratijom.

"Ostali politički subjekti, iako su se nalazili na tim izbornim listama su dobrodošli, moguće je i bez njih formirati vlast. Poziv postoji ali moguće je matematički formirati vlast i bez njih", kazao je Jovanović.

Mikijelj ne želi da govori o partijama, ali zna ko mu mogu biti partneri.

"Sigurno nećemo prihvatiti trule kompromise. Očekujem da snage koje su dale doprinos rušenju vlasti Mila Đukanovića 2020. budu dio nove gradske vlasti, svi oni koji se osjećaju da su dali doprinos su dobrodošli", kazao je Mikijelj.

Jovanović i Mikijelj ipak vjeruju da neće biti potrebe za novim izborima. U DPS-u kažu da bez njih nema odgovorne i stabilne vlasti, iako ih drugi subjekti isključuju iz koalicije.

"Vidjeli smo da to ne funkcionioniše, dokazalo se i pokazalo 8 godina da to ne funkcioniše. Ako uzmemo onu priču o koalicionom kapacitetu DPS-a neka o tome govori koalicioni kapacitet dosadašnjih koalicionih partnera koji od 2016. nijesu sproveli nijedan izborni program, nijesu uspjeli da se dogovore oko najsitnijih stvari, svjedočili smo užasnim optužbama, prijetnjama", kazao je Lazar Vukčević iz liste "DPS- Budva može bolje".

Zbog toga, nijesu spremni da pruže manjinsku podršku nekoj od lista, već da je traže. Skupština će najvjerovatnije biti konstituisana 7. jula, dok će na novu vlast građani morati još da sačekaju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније