Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

B.Č.J.

11. 06. 2024. 17:18 >> 17:27
5
Čitaj mi:

44. vlada

Spajić podnio Skupštini predlog za razrješenje Milovića

Premijer Milojko Spajić dostavio je Skupštini Crne Gore predlog za razrješenje ministra pravde Andreja Milovića.

Spajić je sinoć najavio da će u najkraćem roku predložiti razrješenje Milovića, optuživši ga da je sa šefom države Jakovom Milatovićem pokrenuo “koordinisanu opstrukciju” Vlade.

Prije toga ministar Milović je na konferenciji za novinare pozvao premijera da Skupštini uputi predlog za njegovo razrješenje sa funkcije i kazao da će "svoju inicijativu formalizovati i Spajiću je uputiti u pisanoj formi u što kraćem roku".

U obrazloženju se navodi da je u proteklom periodu 44. Vlada preduzela niz aktivnosti na planu ubrzanja ekonomskog rasta, evropskih integracija i jačanja vladavine prava te a je najveći broj članova Vlade iskazao punu posvećenost tim prioritetima kroz profesionalni i lični angažman.

Premijer u obrazloženju navodi da s druge strane, ministar Milović u više navrata, kako je kazao, nije bio "na liniji onoga što su bili prioriteti Vlade, te da je svojim djelovanjem bez prethodne konsultacije sa predsjednikom i članovima Vlade, narušio ukupan kontekst i ugled cijele Vlade, tako i parlamentarne većine čijom je podrškom izabran na funkciju ministra pravde".

"S obzirom da Andrej Milović nije na adekvatan način odgovorio očekivanjima i zadaclma, a da je od izuzetnog značaja za pravni i politički sistem da funkciju ministra pravde obavlja lice sa najvišim stepenom povjerenja od strane izvršne vlasti, uvjeren sam da je potrebno preduzetl neophodne korake i pristupiti razrješenju ministra pravde. U suprotnom, daljim obavljanjem funkcije dodatno bi se ugrozili interesi Crne Gore sa aspekta unutrašnje i vanjske politike, kao i vrijednosti 44. Vlade koje se odnose na meritokratiju i jačanje demokratskih i depolitizovanih institucija", navodi se u obrazloženju predloga za razrješnje Milovića.

 

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније