Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

M.M.

05. 06. 2024. 15:10 >> 15:10
Čitaj mi:

NURKOVIĆ

"Optimista da ćemo usvojiti sa ogromnom većinom IBAR zakone"

Poslanik Bošnjačke stranke Mirsad Nurković kazao je da je optimističan da će se usvojiti predloženi zakoni u Skupštini koji su važni za IBAR, ali da to nije garancija da ćemo na kraju dobiti IBAR.

"Radi se o setu zakona iz pravosuđa, kao i medijskim zakonima. Ono što je fakat je da su svi ti zakoni dobili pozitivnu ocjenu Venecijanske i Evropske komisije i to definitivno uliva nadu da su oni dobro pripremljeni", kazao je Nurković gostujući u emisiji "Link" na TVCG. 

Naglašava da iz Bošnjačke stranke nemaju ništa sporno sa tim da se usvoje takvi zakone.

"Naprotiv, mi smo odavno deklarisani kao evropska partija. Sve ono što je prihvatljivo sa aspekta evropskih normi prihvatljivo je i za Bošnjačku stranku", ističe Nurković. 

Naglašava da što se tiče rasprave u parlamentu da je to jedno pitanje, a kada je u pitanju dobijanje samog IBAR-a od strane onih koji treba da nas ocjene - to je sasvim nešto drugo.

Nurković je kazao da je odgovornost na parlamentarnoj većini.

"Optimista sam da ćemo usvojiti sa ogromnom većinom predložene zakone ali to nije garancija da ćemo na kraju dobiti IBAR jer se na kraju može desiti da u međuvremenu imamo eskalaciju određenog političkog pitanja i to može uticati na ishod. Najveći dio je na parlamentarnoj većini i vladinoj većini, ja ih odvajam jer ima naznaka da neće možda biti ista, ta odgovornost je dakle na njima nakon usvojenih zakona kako će se dalje voditi prema evropskim integracijama, da li ćemo pratiti put evropskih integracija ili ćemo stavljati prst u oko nekome od evropskih partnera - nije na opoziciji", naglasio je Nurković. 

Nurković je istakao da složeni politički uslovi nameću i složene razgovore vezano za rekonstrukciju Vlade.

"Kada je u pitanju Bošnjačka stranka rekonstrukcija Vlade je nešto što je na dnevnom redu nakon dobijanja IBAR-a. Pretpostavljam da Vlada u svojim redovima treba da definiše rekonstrukciju Vlade i nakon toga izađe sa ponudom pred one sa kojima misli da mogu biti partneri i poboljšati rad Vlade", kazao je Nurković. 

Na pitanje koliko je spremna Bošnjačka stranka za ulazak u izvršnu vlast u Vladu Crne Gore naglasio je da je Bošnjačka stranka spremna i za vlast i za opoziciju.

"Mi smo organizovana politička partija, spremni smo i za ulazak u Vladu ali i da ostanemo u opoziciji", poručio je Nurković. 

 

 

 

 

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније