Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

K. J.

04. 06. 2024. 16:25 >> 16:20
3
Čitaj mi:

KONFERENCIJA NA ŽABLJAKU

Živković vjeruje da će se DPS vratiti na pozicije vlasti

Demokratske partije socijalista, Danijel Živković, otvorio je opštinsku izbornu konferenciju DPS Žabljak, na kojoj su birani članovi opštinskog odbora, konstatujući da je iza DPS-a veoma težak period, ali da je partija sačuvala svoju političku relevantnost i snagu.

“Krenuli samo u proces reforme partije i prvi u Crnoj Gori nepsrednim putem izabrali partijsko rukovodstvo. To je najšira demokratija, postavili smo novi politički standard unutar jedne partije. Otišli smo i korak dalje, neposrednim putem birali i opštinsko rukovodstvo, a nakon toga opštinski odbor i tokom ove godine završičemo izbor glavnog odbora”, kazao je on.

Živković je istakao da četiri godine nakon promjene vlasti u našoj državi politika DPS-a vraća povjerenje i kreće u proces rehabilitacije.

“Nećemo dozvoliti da se oni koji su došli na vlast obračunavaju sa Crnom Gorom. Razlog njihovog zajedništva nije razvoj Crne Gore i Žabljaka, već DPS, kao neko ko i dalje ima kredibilnu snagu da se suprostvavi njihovim interesima”, istakao je Živković.

Kazao je da se potkopavaju temelji države.

"Na mala vrata nam se uvodi pričao dvojnom državljanstvu, drugim simbolima, slavljenju pogubnih retrogradnih politika, slavljenju kolaboracionista, zatiranju nasljeđa antifašizma. I sve je to postalo prirodno i normalno uz izgovor da prioritet treba da nam bude bavljenje ekonomijom. Na kraju će dovesti u pitanje i to da li Crna Gora treba da nastavi da bude nezavisna država. Prepreka na tom njihovom putu jedino je DPS, kao jaka državotvorna snaga sa velikim procentom podrške", tvrdi Živković.

Nijedan projekat na Žabljaku kako kaže, nije realizovan, a sve što je urađeno je povećanje cijena usluga koje pružaju gradska preduzeća.

“Svugdje su se posvađali, pa i ovdje, na Žabljaku. Oni kažu da je to tekovina demokratije, ali ne može biti tekovina demokratije kad se jure po ulicama Budve sa vatrenim oružjem da bi ubijedili prelazak iz jednog tabora u drugi, ili kad u Andrijevici imate više odbornika, ali vam upadnu kriminalci da vam ne dozvole da održite sjednicu Skupštine, ili kad upadnu u Skupštinu Opštine Šavnik i ne dozvoljavaju vam da održite sjednicu Skupštine, kad bace suzavac prilikom preuzimanja vlasti u Ulcinju, a šta će tek biti spremni da urade kada preuzmemo vlast na državnom nivou. Mi se i dalje uljudno ponašamo i razumijemo demokratiju na neki drugi način, iako su prije 30. avgusta govorili da ćemo uraditi sve da nam ne uzmu vlast”, zaključio je Živković.

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније