Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.B. [ Portal RTCG ]

03. 06. 2024. 20:42 >> 20:44
Čitaj mi:

SASTANAK

Bilčik sa Pejovićem: Ako ko treba da uđe u EU, to je Crna Gora

Potpredsjednik Skupštine Crne Gore Boris Pejović sastao se danas sa poslanikom Evropskog parlamenta, Vladimirom Bilčikom, poručivši da se Skupština nalazi pred usvajanjem seta IBAR zakona, što je jedan od najznačajnijih zadataka saziva ove institucije.

"U Crnoj Gori postoji konsenzus kada su u pitanju evropske integracije. Upravo sada je vrijeme da svi akteri na političkoj sceni pokažu svoju privrženost ovoj ideji", dodao je on. 

Bilčik je naglasio da bi dobijanje IBAR-a predstavljalo političku potvrdu činjenice da je Crna Gora za vrijeme trenutne Vlade ostvarila značajan napredak u procesu integracija.

"Vlada premijera Milojka Spajića je u poziciji da pregovore završi u toku trenutnog mandata, ukoliko uspije da održi trenutni tempo reformi. Skupština i Vlada moraće da traže nove saveznike u novoj Evropskoj komisiji. Uvjeren sam da ako postoji država koja može ući u Evropsku uniju u narednih nekoliko godina, to je Crna Gora", poručio je Bilčik.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније