Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

B.Č.J.

03. 06. 2024. 13:21 >> 13:21
Čitaj mi:

34 godine postojanja

Crnoj Gori potrebna jaka socijaldemokratska ideja

Više nego ikad Crnoj Gori je potrebna Više nego ikad Crnoj Gori je potrebna jaka socijaldemokratska ideja, temeljan pristup izazovima kojima su pred nama, čvrstina i ozbiljnost u političkom djelovanju, saopšeno je iz Socijaldemokratske partije (SDP) koja danas slavi 34 godine postojanja.

Iz te partije su kazali da su za to vrijeme prošli kroz mnoge izazove i promjene, ali smatraju da su uvijek ostali dosljedni svojim vrijednostima i principima.

"Ovo je vrijeme koje nas obavezuje da se osvrnemo na naš put, ali i da zacrtamo smjer u kojem želimo da idemo. Nikada nije bilo lako. Naša partija je prošla kroz mnoge izazove i promjene, ali smo uvijek ostali dosljedni svojim vrijednostima i principima. SDP Crne Gore je uvijek bio glas građana, borac za socijalnu pravdu, demokratiju i ljudska prava. U decenijama za nama, borili smo se protiv nepravde i nejednakosti, zalagali smo se za bolji život svakog pojedinca u našoj državi i svojim radom doprinijeli najvažnijem cilju, obnovi nezavisnosti Crne Gore", kazali su iz SDP-a.

Iako su, kako ocjenjuju, uradili mnogo, smatraju da je pred njima još uvijek mnogo posla.

"I danas stojimo odlučno pred novim izazovima i okolnostima. Naša zemlja se suočava sa ekonomskim, socijalnim i ekološkim poteškoćama, sa veoma jakim stranim malignim uticajima, i sa visokim stepenom kriminala i korupcije, a mi ćemo svi zajedno tome dati odgovor! U vremenu kada je mnogo sezonskih političkih pojava u našoj državi, posebno ističem važnost trajanja, držanja progresivnog političkog kursa i moralne vertikale koju posjedujemo", navodi se u saopštenju.

Poručuju da je više nego ikad Crnoj Gori potrebna jaka socijaldemokratska ideja, temeljan pristup izazovima kojima su pred nama, čvrstina i ozbiljnost u političkom djelovanju.

"Socijaldemokratska partija Crne Gore ostaje posvećena svojim ciljevima: članstvu u EU, izgradnji pravednijeg društva, unapređenju kvaliteta života svih građana i jačanju demokratskih institucija. Upravo zbog toga, danas se obavezujemo da nastavimo sa radom još jače, sa više energije i entuzijazma. Naša vizija je jasna: želimo Crnu Goru u kojoj će svaki građanin imati jednake šanse za uspjeh, gdje će pravda i solidarnost biti temelj društva", zaključuje se u saopštenju SDP-a.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније