Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

K. J.

30. 05. 2024. 10:43 >> 11:08
5
Čitaj mi:

PES

"Nedosljednost Milatovića, neka kaže šta misli o Rezoluciji UN o Srebrenici"

Najava predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića da će ignorisati mišljenje Evropske komisije u vezi Zakona o RTCG i da će vratiti zakone na ponovno usvajanje ukazuje na jasnu nedosljednost, smatraju iz Pokreta Evropa sad, jer, kako tvrde, on je ranije vratio zakone upravo zbog mišljenja EK.

Kako kažu, kada je krajem prošle godine vratio usvojeni Zakon o elektronskim komunikacijama Milatović se pozvao na mišljenje i stav Evropske komisije.

"Dok sada to ignoriše. Sada, kada se kao predsjednik svih građana stavio u službu pojedinih privatnih medija, zaboravio je na princip od prije pola godine. Iako je dobro da predsjednik ima stav i na pitanja na koja nema nadležnosti, očekujemo da u međuvremenu jasno kaže šta misli o usvojenoj rezoluciji Ujedinjenih nacija", navodi se u saopštenju.

Iako je, kako kažu, Milatović rekao da je jasan državni stav Crne Gore, takođe je "jasno da predsjednik države izbjegava da ga eksplicitno saopšti, sa jasnom kalkulacijom da za osjetljivu temu svu odgovornost prebaci samo na bivše kolege".

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније