Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

M.M.Lj.

28. 05. 2024. 15:28 >> 15:39
3

reagovanje

Krvavac: Navodi Kneževića da je dobio obećanje od Spajića neistiniti

Šef Kabineta predsjednika Vlade Crne Gore Branko Krvavac negirao je navode poslanika Milana Kneževića da je premijer Milojko Spajić njemu i predsjedniku parlamenta Andriji Mandiću obećao da će Crna Gora biti uzdržana prilikom glasanja o Rezoluciji o Srebrenici. Krvavac je pozvao nosioce javnih funkcija da se uzdrže od daljeg iznošenja neistina ovim i svim drugim povodima.

“Povodom navoda poslanika u Parlamentu Crne Gore Milana Kneževića, a koje se odnose na „obećanja premijera Spajića o uzdržanosti Crne Gore prilikom glasanja o Rezoluciji u Srebrenici” - u cilju objektivnog i cjelishodnog informisanja, obavještavam javnost da navedeno ne odgovara istini”, saopštio je Krvavac.  

On je ponovio ono što se, kako je rekao, u regionalnim medijima rijetko može pronaći: Crna Gora je jedina zemlja koja je od predlagača tražila, i u tome uspjela, da u Rezoluciji ostane jasno i nedvosmisleno zapisano da Srbi nisu niti mogu biti genocidan narod. 

“I dok je to za neke na nivou političke krilatice, za Crnu Goru predstavlja pitanje pomirenja među svim narodima u regionu”, kazao je Krvavac .

Dodaje da Vlada Crne Gore ostaje dosljedna u sprovođenju politike mira i stabilnosti među svim državama na Zapadnom Balkanu kako bi u konačnom mogli zajednički raditi na evropskoj perspektivi i boljem standardu koji svi naši građani zaslužuju.

“Na kraju, uz puno razumijevanje političkih ambicija i pretenzija, apelujem na nosioce javnih funkcija (bar one u Crnoj Gori) da se uzdrže od daljeg iznošenja neistina ovim i svim drugim povodima”, kazao je Krvavac.

Podsjećamo, Knežević je sinoć izjavio da je dobio obećanje od Spajića gostujući na jednoj srpskoj televiziji sa pjevačicom Jelenom Karleušom, predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i ministrom unutrašnjih poslova te zemlje Ivicom Dačićem. Premijer mu je odgovorio  na Tviteru stihovima pjesme pjevačice Jelene Karleuše “Ko ti to Baje”.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније