Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

B.Č.J.

25. 05. 2024. 11:28 >> 12:11
2

Milović u Savjetu za nacionalnu bezbjednost SAD

Nastavak podrške SAD od vitalnog značaja za stabilnost Crne Gore

Nastavak podrške SAD od vitalnog značaja za bezbjednost i stabilnost Crne Gore, kazao je ministar pravde Andrej Milović.

Milović se sastao se sa Džeremijem Longom, visokim zvaničnikom Savjeta za nacionalnu bezbjednost Sjedinjenih Američkih Država (NSC), koji predstavlja glavni forum predsjednika SAD za razmatranje pitanja nacionalne bezbjednosti i spoljne politike.

Kako je saopšteno iz Ministarstva pravde, tokom sastanka, razgovarano je o konkretnim koracima za unapređenje institucija koje su ključne za očuvanje bezbjednosti i stabilnosti Crne Gore.

Ministar Milović je naglasio važnost kontinuirane saradnje sa SAD-om u jačanju unutrašnje bezbjednosti Crne Gore. Istakao je da je saradnja sa SAD, kao ključnim međunarodnim partnerom, od suštinskog značaja za očuvanje stabilnosti i sigurnosti zemlje.

"Borba protiv malignih uticaja, posebno onih koji dolaze sa adresa koje su izvan NATO sistema bezbjednosti, a koji pokušavaju da destabilizuju našu zemlju mora biti prioritet. Strateško partnerstvo sa SAD-om i status pouzdane članice NATO saveza su ključ za našu otpornost na ove prijetnje," naglasio je ministar Milović.

Kako se navodi u saopštenju, sastanak crnogorskog ministra sa visokim zvaničnicima NSC-a predstavlja važan korak u jačanju strateškog partnerstva između Crne Gore i SAD-a, posebno u oblasti nacionalne sigurnosti i borbe protiv malignih uticaja sa strane sa kojima se Crna Gora permanentno suočava u cilju destabilizacije i skretanja sa euroatlantskog puta.

Ministar Milović je naglasio da je jačanje vladavine prava, reforma bezbjednosnog sektora i jačanje institucija veoma važna za borbu protiv destabilizujućih uticaja.

"Naše institucije moraju biti snažne i otporne na sve pokušaje destabilizacije. Unapređenje njihove efikasnosti i integriteta ključni su za sigurnost naše države", naglasio je Milović.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније