Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.J.

24. 05. 2024. 20:43 >> 20:43
3

đuričković

"Glasanje Vlade za Rezoluciju o Srebrenici kršenje volje parlamentarne većine"

Pozdravljam odluku Andrije Mandića i Milana Kneževića da uskrate podršku i pokrenu postupak za izglasavanje nepovjerenja Vladi Crne Gore, kazao je međunarodni sekretat Socijaldemokrata (SD) Miloš Đuričković. Ističe da glasanje Vlade Crne Gore za Rezoluciju o Srebrenici, uprkos činjenici da je većina parlamentarne većine protiv Rezolucije, predstavlja kršenje volje parlamentarne većine.

"Ako uzmemo u obzir da je jučerašnja sjednica u Ujedinjenim nacijama bila istorijska bitka za Vučića, Srbiju i srpski narod ma gdje god se on nalazio, logično je da je jučerašnje glasanje Crne Gore strašan udarac prije svega za predstavnike Srba u Skupštini Crne Gore. Ako je pred put za Njujork, Patrijarh srpski Porfirije davao blagoslov Vučiću, čitane molitve tokom jučerašnjeg dana i zvona zvonila na svim crkvama u Srbiji, najmanje što su Mandić i Knežević mogli da urade kao predstavnici Srba u Crnoj Gori je upravo da uskrate podršku Vladi Crne Gore", naveo je Đuričković u saopštenju. 

Prema njegovim riječima, odluka Andrije Mandića i Milana Kneževića da uskrate podršku Vladi Milojka Spajića, logičan je i očekivan čin.

Dodaje da je i dokaz da su, bez obzira na cijenu, spremni do kraja braniti srpski narod.

Ističe da bi, koliko god se lično ne slagao sa stavovima Kneževića i Mandića, nestvarno bilo očekivati da podržavaju Vladu Crne Gore koja je, kako oni tvrde, glasala za to da se Srbi proglase za genocida narod.

"Ipak, i da se desi takav neralan scenario i nastave da podržavaju Vladu koja je, kako oni tvrde, proglasila Srbe za genocidan narod, imao bih samo reći: Su čim ćete izać pred Miloša i pred druge srpske vitezove, koji žive doklen sunca grije?”, zaključio je Đuričković.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније