Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.J.

15. 05. 2024. 18:27 >> 18:32
1

dps

"Vladajuća većina ugrožava dobrosusjedske odnose i evropsku perspektivu države"

Protestna nota Hrvatske posljedica je ponašanja vladajuće koalicije koja zbog svojih sitnih kalkulacija, preciznije čuvanje fotelja u koje su njeni funkcioneri zasjeli, dopušta Andriji Mandiću i Milanu Kneževiću da namjerno razbijaju dobrosusjedske odnose Crne Gore i da podrivaju evropski put države, saopštili su iz Demokratske partije socijalista (DPS).

Kako su kazali, najava Mandića i Kneževića da će lansirati takozvanu Rezoluciju o genocidu u Jasenovcu, kako bi nekako svojim biračima objasnili zašto podržavaju Vladu koja glasa suprotno interesima zvaničnog Beograda, kao i indiferentan stav ministra vanjskih poslova, koji se ponaša kao da sa njim to sve nikakve dodirne tačke nema, prouzrokovali su današnji odgovor Hrvatske.

"Demokratska partija socijalista konstantno upozorava na to da aktuelna vladajuća većina svakim danom produkuje incidente kojim ugrožava dobrosusjedske odnose i evropsku perspektivu Crne Gore. Skandalozna je činjenica da je Vlada u kratkom periodu dobila dvije protestne note od svojih susjeda. Politička trgovina i borba za očuvanje fotelja prijeti da Crnu Goru sroza i kompromituje kao pouzdanog regionalnog partnera. Upravo spremnost da se zloupotrijebe i politizuju žrtve pokazuje da oni koji potenciraju ovu priču nemaju nikakav osjećaj poštovanja prema stradalima i njihovim porodicama", navode iz DPS-a.

Ističu da ova vlada mora što prije da ode u prošlost, kao što su otišle i prethodne dvije.

"Vrijeme je da Crna Gora dobije stabilnu, odgovornu i evropski orjentisanu vlast, koja će povratiti stabilnost i nastaviti da vodi zemlju putem evropskih integracija", zaključuju u toj partiji. 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније