Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

M.M.

22. 04. 2024. 12:41 >> 12:41
1
Čitaj mi:

MANDIĆ-KOVER

"Skupština postigla velike rezultate po pitanju reformi"

Skupština Crne Gore postigla velike rezultate kada su u pitanju reforme neophodne za dalji proces pristupanja EU, zaključeno je na sastanku predsjednika Skupštine Crne Gore Andrije Mandića sa predsjednikom Narodne skupštine Mađarske Laslo Koverom.

Predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić susreo se danas u Palma de Majorci - Španija, tokom Konferencije predsjednika parlamenata zemalja članica EU, sa Laslo Koverom, predsjednikom Narodne skupštine Mađarske. 

Mandić je iskazao zadovoljstvo povodom ponovnog susreta sa predsjednikom Koverom, kojeg smatra istinskim prijateljem Crne Gore.

"Dva predsjednika su se podsjetila na njihov razgovor koji su vodili u Budimpešti i u tom kontekstu zaključili da je Skupština Crne Gore postigla velike rezultate kada su u pitanju reforme neophodne za dalji proces pristupanja EU", saopšteno je iz Skupštine Crne Gore. 

Mandić i Kover su se takođe osvrnuli i na intenzivnu borbu koju Crna Gora vodi protiv organizovanog kriminala. Kover je istakao da je izuzetno dobro što su pokrenuti brojni procesi, ali da je iz perspektive EU članstva izuzetno važno da ti procesi dobiju i sudski epilog.

Dva predsjednika su takođe razgovarala i o brojnim problemima koji terete region i cijelu Evropu, te oko njih postigli visok nivo saglasnosti.

Mandić je, kako su istakli, na samom kraju susreta istakao da se raduje posjeti Kovera koja je planirana krajem ove godine.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније