Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Mina [ R.B. ]

11. 04. 2024. 14:58 >> 14:58

VUKSANOVIĆ

Predlog većine za izmjenu Poslovnika neprihvatljiv za HGI

Predlog parlamentarne većine za izmjenu Poslovnika Skupštine, kojim je predviđeno da kandidata za potpredsjednika parlamenta iz reda manjinskih stranaka ne moraju podržati sve manjinske partije, neprihvatljiv je Hrvatskoj građanskoj inicijativi (HGI), poručio je lider te stranke Adrijan Vuksanović.

On je ocijenio da taj predlog predstavlja korak unazad u odnosu na dosadašnje rješenje.

“Jasno je svima da ova ideja ima za cilj da potpredsjednik parlamenta iz reda manjinskih stranaka bude po volji i želji vladajuće većine, a ne izraz dogovora stranaka koje predstavljaju manje brojne narode”, kazao je Vuksanović agenciji MINA.

Parlamentarna većina predložila je izmjenu Poslovnika, kojom se predviđa da kandidata za potpredsjednika Skupštine može predložiti poslanik jedne manjinske partije, klub poslanika tih stranaka ili manjinska parlamentarna partija.

Tom izmjenom bi bilo omogućeno poslanicima manjinskih partija da se kandiduju za potpredsjednika Skupštine bez potrebe za jednoglasnom podrškom poslanika manjinskih stranaka.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније