Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

M.M.Lj.

01. 03. 2024. 20:02 >> 20:18
8

DOGOVORENO

Formira se nova stranka - Bošnjačka građanska alijansa

Bošnjačka građanska alijansa (BGA) biće nova stranka u Crnoj Gori, odlučeno je na Inicijativnoj sjednici koja je danas održana u Podgorici.

Kako su kazali iz te političke organizacije, stranku će činiti širok spektar obrazovanog kadra koji želi da izaže iz zone komfora kako bi pospješili promjene u društvu, učestvovali  u interkulturalnom dijalogu  i konačno zakoračili u evropsku grupu naroda.

Jedan od osnivača ove stranke je poslanik sa liste PES, Sedi Hadžić, koji ce najvjerovatnije i biti kandidat za predsjednika.

“Mi kao društvo imamo i imaćemo izazova u periodu ispred nas sa kojim se moramo suočiti i moramo biti spremni da ih rješavamo.  S obzirom na prethodno političko iskustvo pojedinci iz ove grupe, pored ostalih, će neminovno unijeti i živost u politički život Bošnjaka”, navodi se u soapštenju.

Poručuju da je njihova politička orijentacija borba za državu blagostanja, za građansko društvo, a ne usko etničko konfliktno društvo.

“Naša funkcija će biti etička, jer želimo biti nosioci političke odgovornosti. Nastali smo  kao odgovor na stanje u društvu u moralnom, karakternom, ekonomskom i socijalnom statusu”, navodi se u saopštenju.

Na sjednici određeni su timovi za izradu Statuta, te sprovođenju tehničkih radnji za okončanje zakonskih procedura za registraciju ovog političkog subjekta.

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније