Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.M.

06. 12. 2023. 21:59 >> 21:59
3

DANIJEL ŽIVKOVIĆ

"Ako je bilo loših praksi u DPS-u, svako da podnese odgovornost"

Demokratska partija socijalista (DPS) saopštila je da su sinoć u Baru održane sjednice Opštinskog i Izvršnog odbora partije, na kojima su razmatrane aktuelne društveno-političke teme i status pripremnih aktivnosti za unutarpartijske izbore.

Govoreći o popisu v.d. predsjednika DPS Crne Gore i koordinator za Bar, Danijel Živković je saopštio da je Demokratska partija socijalista još jednom pokazala svoju političku principijelnost i odlučnost da brani postulate demokratije u Crnoj Gori, koliko god se neki trudili da ih obesmisle.

Živković je, kako navode, posebno istakao da su zahvaljujući Demokratskoj partiji socijalista obezbijeđene mogućnosti pune kontrole procesa u okvirima Crne Gore.

“Pokazali smo da, kada za to postoje politička svijest i spremnost, u svojoj kući možemo dogovoriti sve i afirmisati vrijednosti za koje se i zalažemo, a to su multikulturalnost, multietničnost i multikonfesionalnost. Bar je to pokazivao vjekovima i tako će se pokazati i na popisu, jer vrijednosti na kojima počiva Bar, počiva i Crna Gora”, kazao je Živković navodi se u saopštenju.

Na sjednicama je, kako se navodi, bilo riječi i o nastupajućim unutarpartijskim izborima.

“Partijski izbori se bliže i to je prilika koju ćemo iskoristiti da predstavimo novu strategiju, pokažemo koheziju i pripremimo se za vrlo izvjesne političke promjene koje ćemo predvoditi, stvarajući evropsku Crnu Goru”, saopštio je Živković u obraćanju članovima barskog odbora.

Uz osvrt na aktuelna politička pitanja, kako je saopšteo, na sjednici je zaključeno da Demokratska partija socijalista danas jeste i biće zdrava politička porodica u Crnoj Gori.

“Ako je neko učinio nešto negativno, ako je bilo loših praksi iz prethodnog perioda, svako je danas dovoljno odgovoran da podnese odgovornost. Nekoga će u tome ohrabriti institucije, nekoga lična savjest, a nekoga kuloari. Svakoga po zasluzi”, kazao je v.d. predsjednika Partije u okviru diskusije o nastupajućim izborima u partiji.

“Mi smo danas ovdje i spremni smo da ponesemo odgovornost čuvanja i vođenja države za bolji život svih građana Crne Gore”, zaključio je Živković, a članovi Opštinskog i Izvršnog odbora DPS Bar su, kako se navodi, nepodijeljeno iskazali punu podršku ovom stavu.

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније