Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

K. J.

01. 12. 2023. 17:28 >> 17:29

BEČIĆ

Protiv kriminalnih struktura potrebni časni, hrabri i vrijedni pojedinci

Potpredsjednik Vlade Crne Gore za bezbjednost, unutrašnju politiku, evropske i vanjske poslove, Aleksa Bečić, susreo se danas sa ambasadorkom Kosova, Arijanom Žerkom Hodžom a sa sastanka je konstatovano da su nam za borbu protiv kriminalnih struktura potrebni časni, hrabri i vrijedni pojedinci.

Tokom susreta, ambasadorka je naglasila istorijske, političke i međuljudske veze samih građana koje povezuju Crnu Goru i Kosovo, i zahvalna je našoj zemlji za podršku brojnim integracionim i reformskim procesima.

"Ambasadorka je konstatovala da će uspjeh Crne Gore na evropskom putu donijeti korist Kosovu i cijelom Zapadnom Balkanu, ne samo na nivou razmjene iskustava, već i zato što će Crna Gora sa te pozicije lakše moći da pomogne svojim susjedima. Žerka Hodža je posebno istakla neophodnost saradnje na polju bezbjednosti, uzimajući u obzir zajedničke granice i potrebu za zajedničkim djelovanjem u suprotstavljanju organizovanom kriminalu", piše u saopšenju.

Bečić je, kako se navodi, uvjeren da bi ulazak Crne Gore u evropsku porodicu država donio značajnu korist ne samo našem društvu, već i cjelokupnom Zapadnom Balkanu.

"U kontekstu bezbjednosnog sektora, Bečić je naglasio važnost hrabrih pojedinaca, časnih i vrijednih koji su spremni na beskompromisnu borbu protiv kriminalnih struktura kako bi država pobijedila, a državne instituicje se očistile od tih pošasti. Osim toga, Bečić se osvrnuo na uspješno riješeno pitanje predstojećeg popisa uz obezbjeđivanje najvećih kontrolnih mehenizama u istoriji Crne Gore, ističući važnost jačanja demokratskih kapaciteta i transparentnosti crnogorske vlasti", piše u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније