Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

А.М.

30. 11. 2023. 13:34 >> 13:34

PES

"Abazović zbog gubitka fotelje opsjednut Spajićem"

Bivši premijer Dritan Abazović koji je na tu poziciju izglasan zahvaljujući DPS-u, nakon što je ostao bez pozicije i mogućnosti da troši ogromna sredstva građana na službena putovanja, želi napadima na aktuelnog premijera da skrene pažnju na sebe, ocijenjeno je iz Pokreta Evropa sad.

"Za vrijeme vladavine bivšeg premijera Crna Gora nije napredovala na putu ka EU, niti je jedno poglavlje zatvoreno. Imali smo najskuplje zaduženje u istoriji, kao i rekordan broj imenovanja u tehničkom mandatu, a takođe i ogromne višemilionske neracionalne troškove u budžetu. Potpuni kolaps institucija i usvajanje neustavnih zakona u čemu je URA participirala nisu smetale bivšem premijeru da se suoči sa realnošću i mandat vrati građanima", navodi se u saopštenju. 

Iako, kako navode, drugima inputira saradnju sa Bemaksom, kada je sa njima pravio parlamentarnu većinu, zajedno su slavili i pucali vatromete.

"Međutim i to je bivšem premijeru bilo malo, pa je u neodoljivoj želji da sačuva svoju poziciju na koju ga je instalirao DPS, pribjegao i zloupotrebi državnih resursa u montiranju afere "Do Kvon", sa ciljem da nanese direktnu štetu PES-u. Nakon što je prevario sve političke subjekte u Crnoj Gori, pomislio je da može računati na međunarodnu zajednicu koju je takođe izigrao više puta", saopšteno je iz PES-a.

Ocjenjuju da kada je izgubio sve političke konce i privilegije "sada ne može da sakrije bijes, koji ga vodi u potpunu destrukciju".

"Bivši premijer zbog gubitka fotelje, ne može da sakrije opsjednutost Spajićem. Umjesto da izvuče pouke, Abazović je preuzeo štafetu u senzacionalnim napadima na Spajića, od jednog političara koji sa tom politikom nije ni cenzus prešao. Očigledno je lider URA-e odlučio da mu se brzo pridruži. Naši građani mogu biti relaksirani, jer je nova većina posvećena reformama i predlaganju rješenja koja će svima omogućiti brze brnefite i bolji život", zaključeno u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније