Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ A.M. ]

30. 11. 2023. 13:11 >> 15:38

MANS

"Izborićemo se sa lažnim optužbama eksponenata prethodnog režima"

Umjesto da procesuira slučajeve skrivene imovine funkcionera i preuzme odgovornost za to što je sudsku funkciju obavljala po instrukcijama Vesne Medenice, koju tužilaštvo tereti za trgovinu uticajem u korist kriminalne grupe, direktorica ASK-a Jelena Perović se brani ponovo napadajući MANS, saopšteno je iz te NVO u odgovoru na navode koje je sinoć u emisiji "Stav" na TVCG iznijela Perovićeva, a koja tvrdi da je kampanja protiv nje pokrenuta kao posljedica pokrenutih postupaka u pravosuđu, NVO sektoru, javnim preduzećima...

"Oni se ne svete meni, oni sebe štite, tako to doživljavam. Prije svega, mislim na MANS, koji je od građana uzeo milion eura zloupotrebom prava", kazala je Perovićeva za TVCG.

"Kao i uvijek, izborićemo se sa lažnim optužbama i pritiscima eksponenata prethodnog režima, ali u Crnoj Gori neće biti odgovornosti za korupciju sve dok na čelu ASK-a bude osoba koja pruža podršku funkcionerima koji kriju imovinu, a progoni one koji to istražuju", saopšteno je iz MANS-a.

Advokat Veselin Radulović za Radio Crne Gore ocjenjuje da je izjava direktorice ASK-a neodgovorna i neozbiljna.

"Najvažnije u ovoj priči jeste da nadležne institucije, prije svega specijalno tužilaštvo, ispita sve okolnosti ovog slučaja, utvrdi da li u bilo kojim radnjama ima elemenata nekog krivičnog dijela, koje se goni po službenoj dužnosti. Za sada sadržaj prepiske ukazuje ozbiljno na to i nakon svega toga da se pokrenu postupci protiv svakoga", kaže Radulović.

On je naglasio da, iako postoji javni interes, nije dobro što institucije za borbu protiv kriminala omogućavaju da sporne prepiske dospiju u javnost.

Podsjetimo, Jelena Perović posljednjih dana je u žiži javnosti nakon što su mediji objavili prepiske u kojima se Perovićeva navodno konsultuje sa bivšom predsjednicom Vrhovnog suda Vesnom Medenicom o predmetima koje je imala kao sutkinja u Osnovnom sudu na Cetinju, obavještava je o tome ko je konkurisao za koju poziciju, te izražava žal za pripadnikom obezbjeđenja Vesne Medenice Darkom Lalevićem, koji je uhapšen u decembru 2020. godine.

Lalović je, prema tvrdnjama Specijalnog državnog tužilaštva (SDT), dio kriminalne grupe koju je formirao Medeničin sin, Miloš Medenica, a čiji član je i Vesna Medenica.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније