Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ R.B. ]

29. 11. 2023. 20:41 >> 20:46
8

REAKCIJA NA ODLUKU VLADE

PES: Sprječavanjem bojkota obezbijeđen uspjeh popisa

Pokret Evropa sad (PES) pozdravio je kompromis koji je predsjednik Vlade Milojko Spajić napravio sa opozicijom, uz ocjenu da se sprječavanjem bojkota obezbijedio uspjeh realizacije popisa.

"Ovo je tema koja je dugo opterećivala naše društvo, a dogovor je bio jedino sredstvo da se spuste tenzije i dobiju precizni podaci, koje nakon sprovedene kontrole niko neće osporavati", poručuju iz PES-a.

Ističu da je jako važno da popis kao statističko pitanje više ne bude predmet politizacije, a da svi građani kao u svakoj demokratskoj zemlji uzmu participaciju i daju legitimitet ovom procesu.

Nakon ove teme, dodaju u PES-u, stvaraju se uslovi da se fokusiramo na pitanja od životnog značaja.

"Nova Vlada i parlamentarna većina koja je posvećena ubrzanju našeg evropskog puta će ubrzo kroz konkretne ekonomske mjere i deblokadu institucija dati pun doprinos da naša zemlja što prije postane punopravna članica EU", zaključuje se. 

Premijer Milojko Spajić saopštio je večeras da je donijeta odluka da se popis stanovništva odgodi za 3. decembar, te da je ta odluka izglasana na elektronskoj sjednici Vlade Crne Gore.

"Odluka opozicije dokaz je da sazrijeva jedna nova politička svijest kojoj je interes društva i države iznad svih i svega. Možda ima i onih koji misle da je tokom ovih mjesec dana bilo trošenja vremena, ali za mene je ovo jako bitno za pomirenje Crne Gore i sam proces pristupanja Evropskoj uniji", kazao je Spajić.

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније