Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

А.Б. [ Portal RTCG ]

29. 11. 2023. 18:20 >> 18:43
1

SASTANAK SA GORČEVIĆ

Lajčak: Očekujem da Crna Gora uđe u EU, građani to zaslužuju

Očekujem da Crna Gora ubrza tempo i bude sljedeća članica Evropske unije, jer to njeni građani žele i zaslužuju, poručio je specijalni predstavnik EU za Zapadni Balkan Miroslav Lajčak na sastanku sa ministarkom evropskih poslova Maidom Gorčević.

Gorčević je, kako je saopšteno, imala danas u Briselu odvojene sastanke sa Lajčakom i poslanikom Evropskog parlamenta i predsjedavajućim Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje Vladimirom Bilčikom.

„Za Crnu Goru je jako važno što, u trenutku kada intenziviramo sprovođenje reformi, možemo računati na dodatnu podršku EK, kroz instrument Plana rasta. Ta sredstva će osigurati da efikasnije i kvalitetnije sprovodimo reforme i izgradimo naše društvo u skladu sa najboljim evropskim standardima“, kazala je Gorčević.

Lajčak je kazao da je važno da Crna Gora iskoristi aktuelni momenat i ostvari mjerljive rezulate, na temelju kojih će ubrzati svoj put prema EU.

„Vjerujem da Crna Gora, sa novom proevropskom Vladom, može da napravi ključni iskorak na svom evropskom putu. Vi ste godinama unazad bili lider u procesu evropske integracije“, poručio je Lajčak.

Bilčik je pozdravio formiranje Skupštine i Vlade, kao i imenovanje sedmog sudije Ustavnog suda.

On je kazao da su funkcionalan rad i saradnja svih institucija preduslov kredibilnih reformi na putu ka EU.

„Raduje me formiranje demokratskih institucija nakon parlamentarnih izbora i očekujem da se sada fokusirate na sprovođenje ključnih reformi i nastavite da budete pozitivan primjer u politici proširenja i država koja će se sljedeća pridružiti EU. Na tom putu, računajte na našu snažnu podršku“, poručio je Bilčik.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније