Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Snežana Mirković, TVCG ]

26. 10. 2023. 20:31 >> 20:30

PROFESOR LONDONSKE ŠKOLE EKONOMIJE

Sastanak Milatovića i kralja Čarlsa dobar signal iz Ujedinjenog Kraljevstva

Odluka kralja Čarlsa III da ugosti predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića je dobar signal iz Ujedinjenog Kraljevstva, kazao je profesor međunarodnih odnosa u Londonskoj školi ekonomije Kris Alden.

Kralj Čarls, od stupanja na dužnost, primio je predsjednike Sjedinjenih Država, Ukrajine, Nigerije i predsjednicu Evropske komisije. U Bakingemskoj palati danas se sastao i sa predsjednikom Crne Gore Jakovom Milatovićem koji je tim susretom završio posjetu Ujedinjenom Kraljevstvu.

Profesor međunarodnih odnosa u Londonskoj školi ekonomije Kris Alden za Televiziju Crne Gore kaže da su takvi sastanci uvijek značajni, jer je institucija monarha, koji je i šef države, cijenjena u Britaniji.

"Uvijek je pozitivan znak kada se kralj sastane s nekim zvaničnikom jer se tako grade snažni odnosi između zemalja. To je dobar signal i iz Ujedinjenog Kraljevstva da ugosti crnogorskog predsjednika, jer je Crna Gora zemlja koja želi da učestvuje u institucijama Zapada – u Evropskoj uniji i NATO-u gdje imamo snažne ekonomske i lične veze", kazao je Alden.

Popularnost monarhije među Britancima i dalje je prilično velika. Oni, s kojima je razgovarala novinarka TVCG kažu da cijene to što monarh susretima sa mnogim zvaničnicima doprinosi boljem imidžu njihove zemlje.

Kralj Čarls dva puta je posjetio Crnu Goru - 1978, kad je kao tadašnji princ od Velsa posjetio Igalo i 2016. kada je u okviru zvanične posjete zemljama Zapadnog Balkana boravio na Cetinju i u Podgorici.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније