Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Б.Ч.Ј. [ Mina ]

21. 10. 2023. 18:35 >> 18:36
6

REAGOVANjE

NAU: Izjava Vučića neistinita i šovinistička

Izjava predsjednika Srbije Aleksandra Vučića kako neko ko hoće da uđe u crnogorsku vladu mora da kaže sve najgore o Srbiji, ne samo da je neistinita i šovinistička, nego predstavlja i grubo miješanje u unutrašnje stvari Crne Gore, ocijenjeno je iz Nacionalne albanske unije (NAU).

Vučić je ranije danas, na proslavi 15. godina postojanja Srpske napredne stranke, kazao i da u Vladu Crne Gore ne može „neko ko je Srbin i ko nije opsovao Beograd“.

Iz NAU su kazali da osuđuju takvo ponašanje Vučića i da očekuju da to isto učine i svi oni koji su dali podršku budućoj 44. vladi Crne Gore.

„Pogotovo čelnici koalicije Za budućnost Crne Gore, koje bije glas da su produžena ruka Vučića u našoj državi“, dodaje se u reagovanju NAU čiji je lider Ferhat Dinoša.

Iz te partije su kazali da su podržali buduću vladu, na čelu s liderom Pokreta Evropa sad Milojkom Spajićem, da bi samostalno i suvereno odlučivala o evropskom, evroatlantskom i dobrosusjedskom, dakle prozapadnom putu Crne Gore.

„A ne da joj mentoriše bilo koji Alesandar, mali ili veliki. Necivilizacijska i šovinistička logika i logistika neće imati mjesta u državnom biću i multietničkom društvu Crne Gore“, poručili su iz NAU.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније