Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

02. 10. 2023. 11:34 >> 11:35
2

POŠTA CRNE GORE

"Inspekcija rada utvrdila da je štrajk u Pošti nezakonit"

Pošti Crne Gore dostavljeno je Obavještenje Inspekcije rada u kojem postupajući inspektor konstatuje da nijesu ispunjeni zakonski uslovi za stupanje u štrajk i upozorava subjekt nadzora da su za postupanje suprotno odredbama Zakona o štrajku definisane kaznene odredbe prema kojima će se za prekršaj, kaznom od 500 do 1.000 eura, kazniti zaposleni, članovi štrajkačkog odbora, član štrajkačke straže i predstavnik sindikata zavisno od učinjene povrede, saopšteno je iz Pošte Crne Gore

"Pozivamo Štrajkački odbor i zaposlene da poštuju propise i naloge nadležnih državnih organa. Pozivamo i nadležne državne organe da u skladu sa zakonom reaguju i preduzmu mjere i radnje iz svoje nadležnosti", navodi se u saopštenju.

Zahvalili su zaposlenima koji "nijesu dozvolili da se ugrozi funkcionisanje Pošte Crne Gore i koji su svojim odgovornim odnosom obezbijedili proces rada".

Podsjećamo, zaposleni u Pošti Crne Gore stupili su u generalni štrajk i kako su najavili, neće ga prekidati do ispunjenja zahtjeva.

Određen je minimum procesa rada. Kako su kazali, traže povećanje zarade 30 odsto i da im se plati radna nadoknada za vrijeme trajanja štrajka. Generalni sekretar Unije slobodnih sindikata Srđa Keković kazao je da je USSCG podnijela više prijava inspekciji rada zbog pritiska na štrajkače.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније