Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Б.Ч.Ј.

26. 09. 2023. 16:27 >> 18:14
3

"KONTINUIRANI UDARI"

PES: Interne i eksterne opstrukcije oko formiranja vlade

Iz Pokreta Evropa sad (PES) poručili su da će narednih dana ulagati dodatne napore kako bi dobili Vladu koja će realizovati program Evropa sad 2, kako su kazali, jednako uspješno kao i program Evropa sad 1. Iz PES-a su kazali da proces formiranja Vlade nije ni ovoga puta lak, kako su kazali, što zbog eksternih, što zbog internih opstrukcija.

"Stoga, za razliku od mnogih političkih aktera koji su fokusirani na partijski interes, što jeste i legitimno, u slučaju sastavljanja 44. Vlade, vodimo se isključivo interesima građana", navodi se u saopštenju.

Podsjećaju da je na izborima, parlamentarna lista predvođena PES-om, osvojila 26% podrške. To je, kažu, bio pobjednički rezultat, međutim kako dodaju, nedovoljno da se Vlada pravi samostalno.

Iz PES-a u saopštenju navode da su građani glasali na lokalnim, parlamentarnim i predsjedničkim izborima ne zbog bilo kojeg pojedinca u PES-u, već zbog misije unapređenja životnog standarda, afirmacije vladavine prava i ubrzanja evropskih integracija.

"Kontinuirani udari na Pokret nijesu stali ni danas, kroz različite forme opstrukcija, ali samo sa jednim ciljem - obesmisliti ideju raznim neistinama i pokolebati građane zbog programa i društvenog preporoda u koji su dominatno vjerovali", kazali su.

Ističu da su bez obzira na sve okolnosti, u momentima galopirajuće inflacije i urušavanja standarda, građanima potrebni konkretni rezultati, započeti programom Evropa sad 1.

Za takav poduhvat, kako navode, neophodni su im građani, konstruktivni partneri u Vladi, ali i podrška međunarodne zajednice.

 

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније