Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Mina ]

23. 09. 2023. 12:42 >> 12:49

PANEL PREDAVANjE

Abazović: Imamo najbolju perspektivu u regionu

Crna Gora ima najbolju perspektivu u regionu, kazao je premijer Dritan Abazović dodajući da Evropska unija (EU) mora da otvori vrata za nove članice, naročito nakon situacije u Ukrajini.

Kako je saopšteno iz njegovog kabineta, Abazović je u petak održao panel predavanje studentima Univerziteta Tulan u Nju Orleansu na temu “Crna Gora od Jugoslavije do EU”.

“Naš primjer je jedinstven u svijetu, od početka našeg parlamentarnog života, do prvih demokratskih promjena prošlo je više od 100 godina. Međutim, razbijanjem političkih monopola sad se stvari odvijaju brže, ali potraga za društvenim konsenzusom i dalje traje”, rekao je Abazović.

On je naveo da je proces stvaranja pravne države usporen u sistemima koji su dugi niz godina imali napromjenjivu vlast a govorio je i o otvorenom modelu ekonomije koji Crna Gora treba da prihvati.

“Ponovio je da je naša država sa najboljom perspektivom u regionu i da EU mora otvoriti vrata za nove članice, naročito nakon situacije u Ukrajini”, kaže se u saopštenju.

Kako se navodi, studente je interesovalo kakvi su odnosi Crne Gore i Sjedinjenih Američkih Država, kao i šta je tajna u dobrom menadžiranju odnosa sa susjedima.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније