Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ A.B. ]

19. 09. 2023. 14:01 >> 14:03

SNP

Stanišić: Vlast se ne posvećuje kulturi u dovoljnoj mjeri

Sekretar Asocijacije mladih SNP-a Glavnog grada Vuk Stanišić tvrdi da su nosioci vlasti u Podgorici nezainteresovani za kulturu i da u dovoljnoj mjeri ne čine ništa kako bi propagirali kulturna dešavanja mladima.

"Interesovanje mladih za posjetu pozorištima je u slobodnom padu i ne radimo ništa kako bismo ga zaustavili. Generacije djece odrastale su uz lutkarske predstave, a u vrijeme kada tehnologija cvjeta, sve manje pažnje se posvećuje ovom segmentu odrastanja. Za to je, između ostalog, kriv marketing i nezainteresovanost nosilaca vlasti, koji u dovoljnoj mjeri ne čine ništa kako bi propagirali dešavanja na daskama koje život znače", dodao je Stanišić. 

On predlaže da bi pravi potez bio kad bi aktuelna vlast u Podgorici uspostavila saradnju sa CNP–om i KIC–om i da se djeci u vrtićima, osnovcima i srednjoškolcima prezentuje omogući da jedan kontigent karata uvijek bude dostupan onima koji žele da odgledaju predstavu.

"Institucije obrazovanja kao mjesta gdje mladi provode najviše vremena, moraju biti primarni izvor informisanja i glavna prekretnica za njihov povratak u pozorišta. Odigravanje predstava u njihovim salama za fizičko vaspitavanje predstavljao bi povratak pozorišta na velika vrata u životima omladine Podgorice. Takođe, lokalna sredstva informisanja bi trebala u većoj mjeri prezentovati javnosti šta se dešava na pozorišnoj sceni, kako bi i oni stariji ponovo odlučili da odgledaju neki pozorišni komad. Umnogome bi tome doprinio i završetak Gradskog pozorišta, na koje se čeka već 20 godina, a završetak radova se ne očekuje u skorijem periodu", zaključio je Stanišić. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније