Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

М.В.

17. 09. 2023. 13:51 >> 16:01
19

PREDSJEDNIŠTVO JEDNOGLASNO

Bečić neće sa Zenkom i SD-om

Predsjedništvo Demokratske Crne Gore jednoglasno je na jučerašnjoj sjednici prihvatilo predlog lidera partije Alekse Bečića da se obavežu da neće ići u koaliciju sa poslanicima koji su bili na listi DPS-a i SD-a.

Portal RTCG nezvanično saznaje iz Demokratske Crne Gore da je Bečić insistirao na tome da on neće biti kandidat za predsjednika Skupštine ukoliko izbor bude zavisio od Mehmeta Zenke i SD. Takođe je predložio da Demokrate zauzmu isti stav i po pitanju izbora 44. Vlade. To je na sjednici juče i prihvaćeno, a potom je sinoć na sastanku sa predstavnicima drugih partija koje učestvuju u pregovorima o novoj vladi Bečić taj stav i prezentovao. 

Ovakvom odlukom Demokrata, čini se da je formiranje nove vlade nemoguća misija.

Prema našim saznanjima, za prvobitni koncept nove Vlade sa manjinama i SNP, mandataru i predsjedniku Evrope sad Milojku Spajiću fale glasovi sa sopstvene liste. Zvanično se zna da su to dvije poslanice sa liste PES-a ali se spekuliše da mandatarove aktuelne planove nijesu spremni da podrže barem još dva poslanika.

Пратите нас на

Коментари19

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније