Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Портал РТЦГ

17. 08. 2023. 19:25 >> 19:37
6

OBJAVIO LONDONSKI "MIRROR"

Skotland Jard: Ruski špijuni nadzirali mete i u Crnoj Gori

Britanske vlasti objavile su da su trojica ruskih špijuna, koji su otkriveni u Londonu, predstavljajući se kao novinari Discovery i National Geographic snimali mete i u Crnoj Gori i Njemačkoj. To je objavio londonski "Mirror".

Kako je prenio britanski list, ruski špijuni su navodno vodili operacije nadzora iz hotela u mirnom londonskom predgrađu dok su se predstavljali kao američki novinari. Tvrdi se da je osumnjičeni kolovođa imao'007' u svojoj adresi e-pošte.

Trojica bugarskih državljana - koji su godinama živjeli u Velikoj Britaniji, radeći na raznim poslovima - optuženi su za špijuniranje u korist Kremlja, pošto su uhapšeni po Zakonu o službenim tajnama u februaru.

Druga dvojica su privedena u racijama koje je londonska policija preduzela u kućama u Londonu i Grejt Jarmutu - dok je MI5 navodno predao dokumente policiji.

Orlin Rusev (45), Bizer Džambazov (41) i Katrin Ivanova (31) optuženi su za posjedovanje 19 lažnih dokumenata sa „nepropisnom namjerom“.

To uključuje pasoše, lične karte i vozačke dozvole za Veliku Britaniju i razne evropske zemlje.

"Za njih se navodi da su se predstavljali kao novinari za Discoveri i National Geographic, a operacije nadzora, kako se sumnja su se odvijale u Londonu, Njemačkoj i Crnoj Gori", navodi Skotland Jard.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније