Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

K. J.

31. 07. 2023. 15:17 >> 15:37

BUDVA

Jovanović: Mandate da vrate oni koji ne mogu da poštuju volju građana

Ako ne osjećate da možete da poštujete izbornu listu sa kojom ste dobili mandat i njihovu politiku, vaša je zakonska obaveza da mandate vratite građanima jer se njihova volja mora poštovati, poručio je predsjednik Skupštine opštine (SO) Budva Nikola Jovanović.

On je gostujući u Jutarnjem programu TVCG rekao da je apsolutno neprihvatljivo ponašanje pojedinih odbornika koji ne dolaze na sjednice.

Naveo je da su prijevremeni izbori na kraju uvijek otvorena opcija.

“Nažalost, poslednja sjednica nije održana i zakazali smo nastavak za 15. avgust u skladu sa Zakonom pa očekujemo da će dio odbornika biti odgovoran prema izbornim obećanjima i da će doći na sjednicu da odlučimo o svim važnim temama”, naveo je Jovanović.

Kako je rekao, funkcionisanje Budva u ovom trenutku zahtijeva da se svi ponašaju odgovorno, a to podrazumijeva da parlament funkcioniše besprekorno.

“Ali i izvršna vlast treba da funkcioniše, u domenu mogućnosti s obzirom da je posredstvom Višeg suda i Uprave za izvršenje krivičih sankcija omogućeno Milu Božoviću kao predsjedniku Opštne da vrši funkciju i potpisuje dokumenta, tu nemamo zaostatke. Očekujemo da se 15. avgusta dio odbornika koji se nije pojavio, makar sa naše izborne liste, pojavi i da svi odlučimo i o Luci Budva i o drugim pitanjima”, poručuje Jovanović.

Kotorski Osnovni sud presudio je da je Opština Budva dužna da Vladi plati milionski iznos koji je krajem 2019. isplaćen na ime državne garancije njemačko-austrijskom koncernu WTE/EVN na ime izgradnje postrojenja za tretman otpadnih voda u Bečićima.

Na pitanje novinarke da li će taj iznos Budva da plati Vladi, Jovanović je kategoričan da se to neće desiti.

On je pozvao Vladu da odustane od tužbe protiv Opštine Budva za isplatu 29,5 miliona eura.

“Čak i da ima Opština taj novac neće ga isplatiti Vladi jer to datira od 2019. godine kada su se pojavile te sporne garancije, a podsjećam da je WTE/EVN kao neko ko je izgradio postrojenje u Bečićima samo napustio to postrojenje i prekršio sve ugovore sa Opštinom, tako da garancije nijesu pravno valjane” kazao je, između ostalog, Jovanović.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније