Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.V. ]

09. 06. 2023. 15:44   >>  15:50 4

KABINET PREMIJERA

"Pozivamo SDT da formira predmet o Milovićevoj prijavi i sve ispita"

Iz kabineta premijera Dritana Abazovića poručili su da povodom prijave koja je podnijeta protiv njega o tzv. “aferi Spajić - Do Kvon” pozivaju Specijaalno tužilaštvo da u najkraćem mogućem roku formira predmet i ispita navode. To su rekli nakon što je prijavu protiv Abazovića i ministra Filipa Adžića podnio Andrej Milović (PES).

“U vezi sa krivičnom prijavom koja je podnijeta protiv predsjednika Vlade Dritana Abazović o tzv. “aferi Spajić - Do Kvon” pozivamo SDT da u najkraćem mogućem roku formira predmet i ispita navode iz iste. Kao i u dosadašnjim slučajevima kada su protiv gospodina Abazovića slične krivične prijave podnosili Raško Konjević i Veselin Pejović, a privatne tužbe Zoran Lazović i Ranko Ubović, smatramo da bi i po krivičnoj prijavi Andreja Milovića nadležni organi trebalo da postupaju blagovremeno i profesionalno, radi utvrđivanja svih činjenica od značaja", kazali su iz kabineta premijera. 

Član predsjedništva Pokreta Evropa sad Andrej Milović predao je SDT-u krivičnu prijavu protiv premijera Dritana Abazovića i ministra unutrašnjih poslova Filipa Adžića i povezanih lica zbog osnovane sumnje da su zloupotrijebili službeni položaj i stvorili organizovanu kriminalnu grupu koja je imala za cilj da utiče na izborni proces i kompromituje predsjednika PES-a Milojka Spajića.

Podsjetimo, premijer Dritan Abazović ranije je saopštio da je kripto zajednica finansirala određene političke subjekte u Crnoj Gori. Povodom ovog slučaja oglasio se i ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić, koji smatra da se unutar Kvonovog laptopa nalaze dokazi o poslovanju Spajića i Korejca.

Adžić je rekao i da se istraga o južnokorejskom državljaninu mogla tumačiti u političkom kontektu, ali da su reagovali sve u cilju zaštite državnog interesa. Takođeje saopštio da su se Spajić i Kvon sastajali u porodičnoj atmosferi, i nakon što je južnokorejski državljanin završio na potjernici.

“Sastajali su se i u porodičnoj atmosferi i to u jednoj beogradskoj ulici. Bili su prijatelji pet godina i što je najvažnije- radili su zajednički posao. Jesmo li sve to trebali da prećutimo, ko od vas misli da to treba da se prećuti? To su operativne informacije", zaključio je Adžić.

Na drugoj strani Pokret "Evropa sad" tvrdi da su pismo, koje je Do Kvon poslao premijeru Dritanu Abazoviću, pisali advokat Branko Anđelić i Artan Kurti, generalni inspektor u ANB-a.

 

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније