Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ A.B. ]

06. 06. 2023. 21:05 >> 21:16
2

LIDER SDP-A NA TVITERU

Konjević: Sazivanje sjednice Vijeća je zloupotreba institucija

Predsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) Raško Konjević kazao je večeras da je odluka premijera Dritana Abazovića da sazove vanrednu sjednicu Vijeća za nacionalnu bezbjednost - zloupotreba institucija u predizborne svrhe.

Podsjetimo, Portal RTCG objavio je večeras da će se na dnevnom redu sjednice naći i slučaj Do Kvona i lidera Pokreta Evropa sad Milojka Spajića.

 

"Ovako izgleda zloupotreba institucija u predizborne svrhe. Lansiraš insinuacije. Onda sazoveš Vijeće. I to za nacionalnu bezbjednost. Da se bavi pogovaranjima o jednom od hiljadu kandidata za poslanike koji nije javni funkcioner. To prosto nije nadležnost Vijeća. A to je valjda važno", napisao je na Tviteru Konjević, bivši ministar odbrane i unutrašnjih poslova.

Ukazao je, između ostalog, i da se sve dešava četiri dana prije predizborne ćutnje.

"Toliko očigledno da je teško prećutati i kad posmatraš sa strane. Principa radi. Valjda za to postoje Ustavne i zakonske procedure. Jednakost pred zakonom. Tužilaštvo valjda, a ne politički organi. Nije sazivao Vijeće kada su ga sadašnji koalicioni partneri optuživali da je uzeo 21 milion. Kada je Momo Koprivica tvrdio da je dio mafijaških klanova i korumpiran od istih. Danas se 'ljubakaju' po promocijama. Od sujete ne vide da ovako najviše pomazu upravo PES-u", zaključio je Konjević.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније