Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ R.B. ]

30. 05. 2023. 11:45   >>  11:51 5

PRVA ZVANIČNA POSJETA

Milatović u Briselu sa Varheljijem

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović sastao se danas u Briselu sa komesarom za proširenje i susjedstvo Oliverom Varheljijem. Najavljeno je da će se, u okviru prve zvanične posjete, susresti i sa Žozepom Boreljom, visokim predstavnikom Evropske unije za vanjske poslove i sigurnosnu politiku.

Milatović će posjetiti i sjedište NATO-a, gdje će razgovarati sa Mirčeom Džoanom, zamjenikom generalnog sekretara i ambasadorima Kvinte pri Alijansi.

Program nastavlja 31. maja odlaskom za Moldaviju gdje će učestvovati na Samitu Evropske političke zajednice u Kišinjevu. Tog dana imaće bilateralni sastanak sa predsjednikom Evropskog savjeta Šarlom Mišelom i predsjednicom Evropske komisije Ursulom fon Der Lajen.

“Osim toga, predsjednik Milatović će imati i niz bilateralnih susreta sa drugim šefovima država i vlada zemalja učesnica Samita”, navedeno je u najavi.

Ovo je drugi Samit Evropske političke zajednice, koji predstavlja međuvladin forum za političke i strateške diskusije o budućnosti Evrope.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније