Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

17. 05. 2023. 17:27 >> 17:34
6

"VLAST U BUDVI STABILNA"

Mikijelj: Na djelu specijalni rat protiv saveza "Za budućnost Crne Gore"

Funkcioner saveza NSD-DNP “Za budućnost Crne Gore” Mladen Mikijelj izjavio je da nakon neosnovanog produženja pritvora predsjedniku Opštine Budva Milu Božoviću i medijskim akcijama o prezentovanju navodnih “dokaza” protiv njega može se konstatovati da se vodi specijalni rat protv liste NSD-DNP sa ciljem da se nanese politička šteta. Kako je rekao, nije slučajno što dan nakon predaje izborne liste ovog saveza dolazi do "brutalnog napada na ugled i čast Božovića i pokušaja da se navodnim citiranjem iz spisa predmeta javnosti predoče detalji istrage i nametne utisak krivice".

"Nezabilježeno je da se advokatima odbrane uskraćuje uvid u spise predmeta, a da je medijima dozvoljeno da licitiraju, parafraziraju ili konstruišu šta piše u spisima predmeta koje niko još niko nije vidio. Na ovaj način se ugrožava pravo na odbranu i krši pravo na pretpostavku nevinosti koje je Ustavom zagarantovano. Nismo primijetili da se sa ovoliko pažnje, konstukcija i špekulacija postupa u slučajevima Vesne Medenice, Saše Čađenovića ili Blaža Jovanića, koji su po tvrdnjama SDT vršili najteža krivična djela i to zloupotrebom službene dužnosti, dijeleći “pravdu” po Crnoj Gori", ocijenio je Mikijelj.

Kako kaže, kršenjem elementarnih prava u postupku Božoviću se unaprijed medijski presuđuje i to bez suđenja i dokaza krivice, i time stvara pritisak na pravosudne organe u daljem postupanju koji već vidimo da nisu nepristrasni.

"Vidimo da se danas lokalna uprava u Budvi napada sa više strana, pa se tako tvrdi da se u Mediteranskom sportskom centru partijski zapošljava gore nego u vrijeme DPS i izvrću se činjenice u susret predstojećim izborima. U svim ovim postupanjima namjera je da se našoj izbornoj listi pričini šteta i oslabi se izborni rezultat. Progonjeni smo kroz razne kafkijanske procese “državni udar”, “pranje para”, “blokade grada”, “protestne šetnje” i navikli smo na epitet državnih neprijatelja koji su sprovodili pravosudni organi pod političkim uticajem Mila Đukanovića", kazao je Mikijelj.

Kako je rekao, ukoliko se ova praksa nastavi, nemamo nikakvu dilemu, da u političkom obračunu sa nama, "Specijalno državno tužilaštvo preuzima palicu od naših političkih oponenata i drugih centara moći. 

"Koji žele da spriječe da koalicija “Za budućnost Crne Gore” bude sastavni dio vlasti nakon izbora. Već smo dokazali da ne postoje montaže, Sinđelići i Velimirovići koji nas mogu zaustaviti jer smo pobijedili DPS pa ćemo pobijediti i njihove naslednike", navodi se u saopštenju Mikijelja.

Kako kaže, želi da iskaže uvjerenje  u nevinost Mila Božovića, "kojeg doživljavam kao iskrenog prijatelja i saborca sa kojim dijelim zajedničku borbu protiv DPS i borbu za bolje sjutra u Crnoj Gori".

"Svjestan sam da njegovo tamničenje znači atak na lokalnu vlast u Budvi i da postoji namjera da se ona preotme, zbog čega želim precizno da saopštim da se to neće desiti. Milo Božović ima našu apsolutnu podršku kao nosilac liste “Budva na prvom mjestu DF” i puni legitimitet i legalitet da nastavi da vrši funkciju predsjednika", poručio je on. 

Mikijelj je kazao da demantuje špekulacije o "nekakvim strujama i sukobima unutar naše političke organizacije u Budvi jer je to samo plod puke želje naših političkih neprijatelja".

Vlast u Budvi je, kako kaže, stabilna i nju predvodi Milo Božović jer su tako odredili građani izbornom voljom i tako će ostati sve dok građani ne kažu drugačije.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније