Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

М.М.

29. 03. 2023. 20:34 >> 20:36
3

STRANKA PRAVDE I POMIRENjA

"Đukanović zna da Milatović ima simpatije građana koji žive van Crne Gore"

Sva ujdurma oko dijaspore ciljano je kanalisana od strane DPS kako bi Bošnjake, Crnogorce i Albance koji žive u Crnoj Gori podstakli da izađu na glasanje i glasaju za Mila Đukanovića, saopšteno je iz Stranke pravde i pomirenja (SPP).

"Potrošeni mehanizmi dizanja nacionalnih tenzija koji su izborne cikluse pretvarali u državno/nacionalno presudne, naročito za Bošnjake i Crnogorce, natjerali su DPS da ovoga puta zloupotrijebi dijasporu i da preko njih pokuša podstaći osjećaj ugroženosti u samoj Crnoj Gori", poručuju iz SPP-a.

Ističu da se dobro izrežirana akcija pretvorila u neviđeni fijasko kojem nema kraja.

"Zna Đukanović da iz dijaspore neće doći više od 3.000 do 4.000 osoba što mu je nedovoljno da pokrije negativnu razliku samo u Pljevljima gdje je u minusu skoro 10.000 glasova. Zna Đukanović da dijaspora nije luda za njim i da Jakov Milatović ima simpatije dobrog dijela građana koji žive van Crne Gore, prije svega zbog svoje ekonomske politike povećanja zarada, otvaranju radnih mjesta i evropskoj perspektivi", saopštili su iz SPP-a.

Kako kažu, Đukanović je fijasko akcije doživio i u samoj Crnoj Gori.

"Iako je upregao sve svoje čilaše, efekat kod građana je ravan nuli. Poput dijaspore, iz istog razloga, brojni Bošnjaci i Crnogorci u Crnoj Gori gaje identične simpatije prema Milatoviću, a prezir prema Đukanoviću. Zna Đukanović da bez njih nema apsolutno nikakve šanse i u nedostatku bilo kakve retorike upućene njima on povlači temu o "ugroženosti" dijaspore ne bi li lokalnom stanovništvu Jakova predstavio kao nacionalistu, a sebe kao europejca", ističu iz SPP-a.

Dodaju da ako to ne uspije,Đukanovića čeka siguran poraz.

"Na putu ka tom cilju Đukanoviću se ispriječila relativno mala, ali odlučna Stranke pravde i pomirenja, od osnivanja nastrojena anti-DPS i anti-Milo, bez trunke mogućnosti da preuzme kontrolu nad njom kao nad Bošnjačkim strankom koja igra kako Milo svira. Zato se nervoza i ataci prema SPP pojačavaju iz dana u dan. Juriš na dijasporu nije završen i šta više postaje kontraproduktivan pošto iz različitih zemalja dolaze glasne osude Đukanovića za višedecenijsku torturu, marginalizaciju, ekonomski i svaki drugi pritisak koji je rezultirao njihovom migracijom iz Crne Gore", navode iz SPP-a.

Par dana je, kako ističu iz SPP-a, ostalo do konačnog pada Đukanovića.

"A, animacija proevropski orijentisanih građana koji su mu okrenuli leđa unutar Crne Gore se ne pomjera sa mjesta tako da je 'posao' sa dijasporom propao, a sa njim i posljednja nada Đukanovića. Dosta je bilo Milo", zaključuju u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније