Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

А.М. [ M.T. ]

27. 03. 2023. 20:11 >> 21:49
1

BRĐANIN ZA TVCG

"Nijesu se stekli zakonski uslovi za smjenu"

Direktor Uprave policije Zoran Brđanin saopštio je nijesu ispunjeni zakonski uslovi za njegovu smjenu, te da ostaje pri prethodnom stavu koji se saopštila Uprava policije.

"To pitanje biti razmatrano u razgovorima sa ministrom i premijerom,s tim da u ovom trenutku nijesu ispunjeni zakonski uslovi za smjenu", kazao je Brđanin za TVCG. 

Dodao je da ostaje pri stavu koji je ranije zvanično saopštila Uprava policije.

Uprava policije ranije je saopštila da Brđanin ne smatra da ima direktne ili indirektne odgovornosti zbog hapšenja vršioca dužnosti pomoćnika direktora za Sektor za borbu protiv kriminala Dejana Kneževića, a samim tim ni razloga da podnese ostavku.

Prethodno je ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić kazao  za TVCG da se mogu očekivati velike promjene kada je u pitanju Uprava policije, a da li će to podrazumijevati i promjenu direktora policije vidjeće u narednih nekoliko dana.  

Ministar je krajem prošle sedmice kazao da će imati razgovor danas sa Brđaninom i nakon toga konkretniji odgovor.

"Neka javnost procijeni da li snosi odgovornost. Moj utisak je da svakako mora postojati neka vrsta odgovornosti, s obzirom na to da je to dugogodišnji saradnik Dejana Kneževića i predlog koji je pošao od Brđanina. Ali Brđanin ne može biti odgovoran za postupak svakog policijskog službenika", kazao je Adžić ranije.  

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније