Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

М.М.Љ. [ Mina ]

22. 03. 2023. 07:59 >> 07:59

MEP

Sastanak Pododbora za pravdu, slobodu i bezbjednost

Sastanak Pododbora za pravdu, slobodu i bezbjednost predstavnika Crne Gore i Evropske komisije (EK) biće održan danas i sjutra u Podgorici, u hibridnom formatu.

Iz Generalnog sekretarijata Vlade je saopšteno da će sastanak otvoriti koordinatorka radom Ministarstva evropskih poslova Ana Novaković Đurović i šef Jedinice D2 za Crnu Goru i Srbiju u Generalnom Direktoratu za susjedstvo i pregovore o proširenju EK, Majkl Miler.

Tokom dvodnevnog sastanka, kako se navodi, biće predstavljen napredak koji je Crna Gora ostvarila u jačanju vladavine prava, kao ključnoj oblasti u pristupnim pregovorima.

“Crnogorska strana će predstaviti rezultate ostvarene od prethodnog sastanka Pododobora koji je održan u februaru prošle godine, u dijelu nivoa usklađenosti zakonodavnog i institucionalnog okvira sa standardima EU u oblasti vladavine prava”, kaže se u saopštenju.

Iz Vlade su rekli da će posebna pažnja na sastanku biti posvećena razmatranju konkretnih rezultata u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala, pranja novca i trgovine ljudima.

Kako se navodi, biće predstavljene i aktivnosti preduzete u oblasti pravosuđa i temeljnih prava, kao i u drugim oblastima od značaja u okviru poglavlja 23 i 24.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније