Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

13. 03. 2023. 15:22 >> 15:22

BEGOVIĆ - JOVANOVIĆ - KOVAČ

Ministarstvo pravde će raditi na ojačavanju kapaciteta tužilaštva

Ministarstvo pravde uložiće dodatne napore, u okviru svojih nadležnosti, u ojačavanju kapaciteta rada tužilaštva sa posebnim akcentom na smještajne kapacitete, saopšteno je nakon sastanka vršiteljke dužnosti Vrhovne državne tužiteljke Tatjane Begović, državne tužiteljke Vrhovnog državnog tužilaštva Maje Jovanović i ministra pravde Marka Kovača.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva pravde, taj resor će, svjestan izazova sa kojim se u trenutnom društvenom i političkom momentu suočavaju svi nosioci tužilačkih funkcija i u narednom periodu u značajnoj mjeri raditi na poboljšanju rada ove institucije.

"Sprovođenjem reformskih politika i integracionih državnih prioriteta odlučni smo da izgradimo društvo čije su temeljne vrijednosti zasnovane na savremenoj vladavini prava i pravnoj državi, čiji je jedan od osnovnih stubova snažno i nezavisno tužilaštvo“ zajednička je poruka sagovornika današnjeg sastanka.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније