Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

М.М.

09. 03. 2023. 11:52 >> 14:15
2

ODLUKA

Ustavni sud odbio žalbe Svetosavske, uskoro proglašenje rezultata u Podgorici

Ustavni sud odbio je ustavne žalbe Svetosavske srpske liste koje je podnijela nakon lokalnih izbora u Podgorici 23. oktobra. Odbijanjem ovih žalbi stvaraju se formalni uslovi da se proglase rezultati izbora u Podgorici, saznajemo iz Izborne komisije Glavnog grada. Ostala je još jedna o kojoj nije odlučivano, ali i to bi trebalo da bude brzo urađeno.

Na sajtu Ustavnog suda navodi se da je odbijeno pet ustavnih žalbi.

Ustavni sud odbio je i žalbu predsjednice kolašinskog odbora Demokratske partije socijalista Marte Šćepanović.

Zatim je, kako se navodi u saopštenju, donio i rješenje o obustavljanju postupka po žalbi podnosioca izborne liste Demokrata Dragana Krapovića na rješenje Državne izborne komisije (DIK) od 17. maja 2022. godine.

Odbijena je i žalba nosioca izborne liste "LDSH-DSA Per Shgiptaret" Mehmeta Đonbaljaja, na rješenje DIK-a od 2. oktobra prošle godine.

Donijeto je, saopštili su iz Ustavnog suda, i rješenje o odbacivanju žalbe Vladimira Abramovića na rješenje DIK-a od 16. novembra 2022. godine..

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније