Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.M.

03. 03. 2023. 17:33   >>  17:33 1

NIKOLIĆ SAOPŠTIO

"Rusija ne može biti pobjednik u ratu"

Rusija može da osvoji još ukrajinskih teritorija, može da nastavi da blokira izvoz ukrajinskog žita iz crnomorskih luka, ali Rusija ne može biti pobjednik u tom ratu, ocijenio je poslanik Andrija Nikolić u obraćanju na Interparlamentarnoj konferenciji za zajedničku vanjsku i bezbjednosnu politiku EU i zemalja kandidata, koja se održava u Stokholmu u okviru švedskog predsjedavanja Savjetu Evropske unije.

“Dvije su ključne premise za takav zaključak. Prva – Rusija se obrušila na važeći medđunarodni poredak i brutalnom agresijom na suverenu državu i njeno stanovništvo okrenula protiv sebe cio demokratski svijet. I druga – Ukrajina se bori za slobodu, što je u moralnom smislu, čini istorijski nadmoćnijom”, poručio je Nikolić u svom govoru, na temu ruske agresije na Ukrajinu.

Nikolić je podsjetio predstavnike nacionalnih parlamenata članica EU i poslanike Evropskog parlamenta, da je Skupština Crne Gore stala u red sa cijelim demokratskim svijetom i snažno osudila agresiju Rusije na Ukrajinu.

“Danas imamo moralnu dužnost da kažemo kako ovo nije ona Rusija koju pamtimo. Današnja Rusija osramotila je svoju istorijsku reputaciju, kao i slavnu Crvenu armiju iz Drugog svjetskog rata”, kazao je poslanik Nikolić.

Navodeći kako se tehnički i istorijski gledano, svaki rat okončava diplomatskim rješenjem, Nikolić je izrazio očekivanje da će tako biti i ovog puta, ali da je veliko pitanje, kada i kako.

“Kad počne da se zvecka nuklearnim oružjem, to ukazuje da su politika i diplomatija u slobodnom padu. Zato bi sve globalne progresivne politike trebalo da se udruže i da svojim akcijama i inicijativama, pomognu da se povrati mir”, zaključio je poslanik Skupštine Crne Gore.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније