Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.L.B. ]

07. 02. 2023. 18:23 >> 18:39

IZBOR SUDIJA USTAVNOG SUDA

Đurović: Očekujem da će svi kandidati dobiti potrebnu većinu

Predsjednica Skupštine Danijela Đurović pozdravila je dogovor članova Ustavnog odbora koji su danas utvrdili listu od četiri kandidata za sudije Ustavnog suda.

Ustavni odbor izabrao je četiri kandidata za sudije Ustavnog suda, koji će biti predloženi skupštinskom plenumu. Podršku za kandidaturu dobili su Snežana Armenko, Momirka Tešić, Dragana Đuranović i Faruk Resulbegović.

“Nakon više mjeseci mukotrpnog rada, napravili smo veliki korak naprijed i stvorili pretpostavke za konačno odblokiranje najvažnije sudske instance u državi, izlazak iz institucionalne krize koja nas već dugo opterećuje i nastavak evropskog puta Crne Gore", napisala je Đurović na Tviteru.

Očekuje da će svi predloženi kandidati na sjednici Skupštine 27. februara dobiti potreban broj glasova poslanika.

"Te da ćemo i na djelu pokazati svoju posvećenost građanima i napretku zemlje”, saopštila je Đurović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније