Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Т.Г.

01. 02. 2023. 16:56 >> 16:56
3

BUDIMIR ALEKSIĆ

"Imam povjerenja u Vučića da neće priznati Kosovo"

Predsjednik Političkog savjeta Nove srpske demokratije Budimir Aleksić kazao je da oni u Novoj srpskoj demokratiji, kao i o on lično, imaju "puno povjerenje u predsjednika Aleksandra Vučića da nikada neće uraditi bilo šta na štetu Srbije i srpskog naroda, a pogotovo da će priznati lažnu državu Kosovo i dati saglasnost za njeno učlanjenje u Ujedinjene nacije".

"Srpski narod u Crnoj Gori čvrsto vjeruje da je takav scenario i razvoj situacije nemoguć, i nikada nećemo i ne smijemo zaboraviti njegovu pomoć srpskim kulturnim, duhovnim i nacionalnim organizacijama u Crnoj Gori. Na tome mu dugujemo veliku zahvalnost", istakao je Aleksić. 

Naveo je da od osnivanja, NSD i Srpska napredna stranka su sestrinske stranke.

"Naši odnosi se baziraju na uzajamnom poštovanju i uvažavanju. Uvijek je tu postojao zajednički cilj opstanka našeg naroda na svim prostorima gdje on živi. Izazovi nikada nisu bili mali, ali su istrajnost i mudra politika davali rezultate u onim momentima kada su antisrpski ekstremisti birali nasilje kao sredstvo djelovanja", kazao je Aleksić. 

Istakao je da su od srpskih sportista do nacionalnih radnika, svi pod najtežim udarcima iako mnogi posjeduju najveće kvalitete na svijetu.

"Prolaze kroz takva iskušenja samo zbog toga što su Srbi i imaju kičmu. Zato smatram da neće biti ništa lakše ni u budućnosti, ali uopšte ne sumnjam u onu snagu koju kao narod posjedujemo", zaključio je Aleksić. 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније