Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ A.M./M.V. ]

28. 01. 2023. 08:25   >>  12:55

SKUPŠTINA

Još nema inicijative za skidanje imuniteta poslanicima u slučaju "Stanovi"

Na vanrednim sjednicama Skupštine zakazanim za 4., odnosno 10. februar, na dnevnom redu biće Predlog zakona o izmjeni i dopuni Zakona o državnom tužilaštvu, odnosno predlog izmjena i dopuna Zakona o oduzimanju imovinske koristi stečene kriminalnom djelatnošću. Poslanici, međutim, još nijesu podnijeli inicijativu za sazivanje vanredne sjednice na čijem bi se dnevnom redu našlo pitanje skidanja imuniteta poslanicima DPS-a Predragu Boškoviću, Dragici Sekulić i Suzani Pribilović, kao i poslanicima SD- a Damiru Šehoviću i Ivanu Brajoviću, koje tužilaštvo sumnjiči u slučaju "Stanovi".

Skupštini Crne Gore još nije dostavljen zahtjev za sazivanje vanredne sjednice na čijem bi se dnevnom redu našlo pitanje skidanja imuniteta pomenutim poslanicima. To su nedavno i kazali iz kabineta predsjednice Skupštine Portalu RTCG. 

Administrativni odbor je 22. decembra prošle godine jednoglasno predložio Skupštini Crne Gore ukidanje imuniteta pomenutim poslanicima zbog sumnje da su kao dio Vladine Komisije za rješavanje stambenih pitanja zloupotrijebili službeni položaj.  

SDT je formiralo predmet protiv Boškovića, Sekulić, Pribilović, Brajovića i Šehovića, kao i protiv Budimira Šegrta, Sanje Vlahović, Suada Numanovića, te Dražena Miličkovića zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj prilikom rješavanja stambenih potreba funkcionera Vlade. 

Predsjednica crnogorske Skupštine Danijela Đurović za 4. februar zakazala je sjednicu na kojoj će se raspravljati o Predlogu zakona o izmjeni i dopuni Zakona o državnom tužilaštvu. Izmjenom je predviđeno da se mandat vršioca dužnosti Vrhovnog državnog tužioca ne ograničava na dva uzastopna po šest mjeseci, već da može trajati do izbora čelnika državnog tužilaštva u punom mandatu.

Predlog izmjena i dopuna Zakona o oduzimanju imovinske koristi stečene kriminalnom djelatnošću crnogorski parlament razmatraće na vanrednoj sjednici 10. februara. Vlada je Predlog zakona utvrdila u decembru prošle godine, a zahtjev da se taj akt razmatra na posebnoj sjednici Skupštine podnio je premijer Dritan Abazović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније